bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İki Elim Yakanızda Olacak
Yazarlar // 6 Kasım 2020 Cuma 11:25

İsmail BAŞARAN

Samsun’da salgının önüne geçilmesi için hangi ölçüde çalışıldığını ne çalışan ne de vatandaş biliyor. Sadece Sağlık İl müdürü Ali Oruç, son iki haftada korona virüs vaka sayısının yüzde 40 oranında arttığını belirtiyor. Sonra da ekliyor, Terme ve Atakum'da riskin katlandığını duyuruyor, bu ilçelerde "alarmın rengi kırmızı" diyor.

Bunu da o kadar rahat söylüyor ki sanki vatandaşla dalga geçiyor. Sayın Oruç, vatandaşa rakamlarla gideceğine salgının nasıl önleneceğini anlatan belgelerle gitmek gerekir. Alınması gereken önlemleri almakla vatandaşa gidilir.

Sayın Oruç, geçtiğimiz aylarda düşüşe geçen korona virüs vaka sayısının son iki hafta içerisinde yeniden tırmanışa geçtiğini açıklamakla işinizi yapmayın, çare üretip uygulayın. Artış sayıları ile vatandaşı korkutup eve saklanmalarını sağlamakla çalışıyor olmazsınız.

Neymiş Samsun’un bütün ilçelerinde artış söz konusuymuş. Bu açıklama bile Samsun’da salgını iyi yönetememenizin samimi itirafıdır. Samsun’da Atakum ile Terme’de yüksek risk varmışmış. Sayın Oruç bu ilçelerde ne yapıyorsunuz?

Rakamlar yavaş yavaş Samsun’da kritik eşiğe gelindiğini belli ediyormuş. Doğruları söyleyip bari kritik eşiğin geçildiğini açıklayınız vatandaşa. Sizin yapamadıklarınızı vatandaş belki kendisi yapar.

Salgını yönetemeyen, grip aşısını bile vatandaşa ücretli veya ücretsiz veremeyen Sağlık Müdürlüğü Samsun’da Sağlık Bakanlığı Türkiye’de ne iş yapar söyleyin vatandaşa. “Kimse kusura bakmasın biz bu salgını iyi yönetemiyoruz, paraları, toplanan vergi gelirlerini betona gömdüğümüz için aşıyı ne üretebildik ne de satın alabildik” deyin. Biz vatandaşlar da “ne yapalım akılları bu kadar çalışıyor” der belki affederiz sizi. Yoksa kendi adıma söyleyeyim mahşer günü iki elim yakanızda olacak.

 

ADAM HABİRE SATIYOR

Malını mülkünü satan Samsun belediyesi durdurulamıyor. Ha bire satıyor. Başkan Mustafa Demir’in bu satış isteklerine Büyükşehir Belediyesi Meclisi de dur diyemiyor.

Hani halk arasında bir söz vardır: “Adı çıkmış dokuza inmez sekize” derler ya, Samsun’un AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de adı koltuğa oturur oturmaz çıkmış “Satan başkana” bir türlü “hizmet üreten başkana” inmiyor. Satılan, kiralananlardan ne kadar para alınıyor, alınan paralar nerelere harcanıyor bilen var mı? Vatandaş bilmiyor, çünkü Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri gibi şeffaf değil.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kendi sorumluluğunda bulunan sosyal tesislerin özelleştirilmesi konusunda adım atmıştı ya sıra Yakakent İlçesi’nde kendi mülkiyetindeki balık restoranını, ilçe belediyesine devretmeye geldi. Yani ben çalıştıramadım, sen çalıştır demeye getirdi. Belediye ne yapacak burayı, balık mı satacak, buradaki fiyatlarla bölgedeki balık fiyatlarını mı kontrol edecek?

Belediyelerin işi balık satışı gerçekleştirmek veya lokanta çalıştırmak değildir. Belediyelerin işi vatandaşa hizmet götürmektir. Belediyelerin işi, deniz kenarındaki bir yolda su akımını denize doğru yapmaktır. Suyu denizden yukarı aktarmak gibi saçma bir düşünce ve uygulamaya bel bağlamak değildir. Özellikle Yakakent Belediyesinin işlerinden birisi de kanalizasyon ve atık suların akışını sağlamak, kanalizasyonlardan gelen kokuları gidermektir. Samsun’da belediyeleri yönetenler, sizler oyları alabilmek için eski köy yeni mahallelere bel bağladıysanız, kentlerde oturanlardan oy moy alamazsınız, sonra bağladığınız o ip kopar ve pantolon düşüverir. Pantolon düşerse de bir taraf açık kalıverir maazallah…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Zavallı koyun sürüsü! Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da...

(Cenap Şahabettin)