bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İhtiyaçlar
Yazarlar // 26 Ocak 2022 Çarşamba 18:45

İsmail BAŞARAN

Eflatun'a iki soru sormuşlar: Birincisi;  "İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir?

Eflatun tek tek sıralamış: "Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için para öderler. Yarından endişe ederken bu günü unuturlar. Dolayısıyla ne bu günü ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler."

Sıra gelmiş ikinci soruya; "Peki sen ne öneriyorsun?"

Bilge yine sıralamış: "Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Önemli olan; Hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç durmaktır."

İçinde bulunduğumuz ve yaşadığımız günlerde en çok neye ihtiyaç duyuyorsunuz? Bu soruyu Eflatun’a değil kendime sorduğumda sağlıklı beslenme ve sağlığımı yitirmemek için gerekli olanlara sahip olabilmektir.

Bunun için ne yapabilmeliyim? Önce gıdalarıma dikkat etmeliyim de bu nasıl olacak? Türkiye İktidar sayesinde samanı bile yurt dışından ithal eden bir mal haline getirmiş, neden çünkü temel ihtiyaç maddelerinden olan buğdayı bile dışarıdan alıyoruz da ondan. Bizim yeteri kadar toprağımız yok mu, elbette var. Ancak buğdayı ekebilecek ve sonrasında gübresini atabilecek paramız yok. Tarlayı sürecek traktöre ihtiyacı var çitçinin var da çoğu icralık, bu traktörün mazota ihtiyacı var, traktöre mazot koymaya para yok.

Elbette sadece çiftçi değil, elektrik üretiminde dardayız ve zordayız. Elektrik, doğalgaz pahalı hatta gelmiyor ve üretim durma noktasına gelmiş, hatta durmuş durumda.

Samsun’da yaşayan birisi olarak neye ihtiyacımız var içinde bulunduğumuz soğuk günlerde? Öncelikle, sıcak ve aydınlık bir yuvaya ihtiyacımız var. Samsun’da bunun için gerekli olanlar var mı, elbette var. Çünkü Türkiye’nin iki önemli ırmağı Samsun topraklarından akıyor denize. Kızılırmak ve Yeşilırmak var. Hem ovaları suluyor ve tarımı destekliyor bu ırmaklar, hem de Elektrik üretimi yapılıyor buralarda.

İki ırmakta dört barajda elektrik üretim yapılıyor ancak Samsun elektriği yine de pahalıya kullanıyor. Neden, bu elektriği Samsun’da sanayi için ve üretim için kullanamıyor ve diğer illere mi gönderiyoruz? Bu sorunun yanıtını Samsun’u yönetenler verebilir ben değil. Samsun’da üretilecek elektrik diğer illere ve fabrikalara da gidecek, önce ben kullanayım sonra diğerleri kullansın. Önce ben burada üretime katkı sağlayayım, üreteyim, Samsun’un gelir düzeyini artırayım.

Organize Sanayi bölgesinde ve küçük sanayi sitesinde fabrika ve dükkân sahipleri adeta kan ağlıyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatları zaten almış başını gidiyor,  AK Parti Milletvekilleri neredeler,  organize sanayi bölgesine ve küçük sanayi sitesine gidebiliyorlar mı, hayır. Neden çünkü vatandaşın, esnafın üreticinin ve tüketicinin karşısına çıkmaya yüzleri ve cesaretleri kalmamış.

BELEDİYELER YOĞUN ÇALIŞIYOR

Kent merkezinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, başta sorumluluk alanı olan ana arterler olmak üzere il genelindeki birçok yerde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece boyu süren çalışmalarla vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun mesai harcandı.

Samsun’da ana arterlerde hissedilir bir sıkıntı yaşanmadı ancak ilçeler arası ve ilçelerin mahalle olan köyleri arasında sıkıntılar yaşandığı haberleri geliyor. Bunun nedeni Belediyelerin yeterli araç gereci olmaması mı Karayollarının yeterli çalışmaması mı? Hangisi olursa olsun vatandaşın ulaşımını eksiksiz sağlamak Devletin görevidir, bu görev yapılırken de sen ben, belediye kavgası yapılmaz. Bugün bu konuları siyasi malzeme yapanlardan yarın hesap sorulur vatandaş tarafından.


GÜNÜN SÖZÜ

Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol. (Mevlana)