bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İhtiyaç Yardımı Korkusu
Yazarlar // 27 Mart 2021 Cumartesi 15:40

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de bazı muhalefet belediyeleri muhtaç ailelere sosyal yardım yapıyor. Yardımlardan vatandaş memnun çünkü ihtiyaçları gideriliyor. Bu yardımları iktidar belediyeleri de yapıyor ancak öne çıkan hep muhalefet belediyeleri oluyor. Nedeni basit çünkü vatandaşa daha yakın davranıyorlar. Bir muhalefet belediyesi başkanının açıklamasıyla mahalle bakkallarına giden vatandaşlar paraları ödeyip borcu olan insanların borçlarını sildiriyorlar.

Bu da vatandaşlar arasında konuşuluyor. Konuşmalar iktidarı rahatsız ediyor gibi görünüyor, bunun önüne geçebilmek ve halkın iktidara akın kalmasını sağlamak iç in de bu yardımların kaymakamlıklar tarafından yapılması kararı alınıyon.

Neden, rahatsız mı oldunuz, vatandaş Cumhur İttifakı’ndan ayrılmaya mı başladı, iktidar seçimi kazanamama korkusuna mı düştü? Bu soruların yanıtları aşağı yukarı biliniyor. İktidarın yapması gereken vatandaşa kaymakamlar aracıhlığıyla yardım yapmak değildir, önemli olan vatandaşın yardıma muhtaç olmasını engellemektir. Bunun için de fabrikalar açmak, tarımda ithalatı engelleyip üretimi desteklemektir. Eğer üretimi desteklemez, yardıma muhtaç  vatandaş sayısının artmasını engelleyemezse iktidar, ihtiya yardımında bulunanları daha çok engellemeye uğraş verir. Muhalefet belediyeleri bu yardımları yaparken iktidar belediyelerinin yardımlarda geriye düşmesinin nedeni nedir acaba? Belediyeler paraları gerekli yerlere mi harcamıyor yoksa yardım yapacak vatandaş mı bulamayacaklar.

Buradan bir çağrı yapalım: Haydi durumu müsait olan her vatandaş mahalle bakkalına gidip borç defterlerini kapatmaya yardım etsin. Böylece mahalle esnafı da ükkanını kapatmaktan, ihtiyaç sahipleri de borçtan kurtulur. Bir elin verdiğini diğer el de görmemiş olur.

AŞIK VEYSEL KİM İÇİN SÖYLEMİŞ?

“Uzun ince bir yoldayım

Gidiyorum gündüz gece

Bilmiyorum, ne haldeyim?

Gidiyorum gündüz gece.”

İktidarın, belediyeler tarafından vatandaşa yapılan yardımları engelleme kararının ardından aklıma geldi yukarıdaki şiirin bir dörtlüğü. Ne halde olduğunu bilmeyenlerin, gündüz gece gitmekte olduğu ayan beyan artada bulunan acaba hangi partiler, var mı cevabınız?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hatanı sana ihtar eden dostuna kırılma.