bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İhsan Kalkavan Gibi Gitmek
Yazarlar // 25 Temmuz 2017 Salı 07:09

Ragıp GÖKER

Dün Samsun, ihsan Kalkavan’ı sonsuzluğa uğurladı.
O ne kalabalıktı.
Şehit cenazelerini bir tarafa bırakırsak olursak ki, bırakmalıyız da zaten.
Bu millet şehitlerine her dönemde sahip çıkmış ve kınalı kuzularını her zaman mahşeri kalabalıklarla uğurlamıştır.
Ama eceliyle ahret yolculuğuna çıkanları uğurlamak için düzenlenen cenazelerde Büyük Camii’nin avlusuna sığmayan böylesi bir kalabalığı, yıllar önce ilkin Muzaffer Önder’in cenazesinde görmüştüm.
İhsan Kalkavan’ın cenazesi de öylesine bir kalabalıktı.
‘’Herkes gelmişti’’ desek yeridir.
Kızı Melike ve Oğlu Mete’ye başsağlığı dilemek için uzun bir kuyruğa girmişti insanlar.
Kimler yoktu ki.
Biz taziye dileklerimizi iletirken bir gazeteci arkadaşımıza röportaj veren AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, İhsan Kalkavan’ı anlatıyordu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da son görev için camiye gelenlerdendi.
Her siyasi görüşe mensup insan oradaydı.
Haberi aldığında sosyal paylaşım sitesindeki hesabından ‘’kardeşimi kaybettim’’ diye mesaj yazan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ‘’bizim deli oğlan’ı yolcu etmeye geldim’’ diyerek kucakladı beni.
Ki, nevi şahsına münhasır bir kişilikti rahmetli
2002 seçimlerinde CHP’den aday olduğunda, üçüncü sıradaki yerini beğenmemiş, çok kişi gibi beni de aradığında, listenin oluşmasında dahli olduğunu düşündüğü başta rahmetli Muzaffer Önder olmak üzere birçok kişiyi  suçlamıştı.
‘’Siyaset uzun mesafe koşusu Abi, bu senin ilk adaylığın, daha iyi yerlere geleceksin’’ demiş ve aklımca kendisini teselli etmeye çalışmıştım.
Siyasetin uzun soluk gerektirdiğini aslında O’da biliyordu ama öfkesini de sevgisini de saklamazdı ama öfkesi saman alevi gibiydi, parlar ve geçerdi.
Cami avlusunu dolduran mahşeri kalabalığı oluşturanlar da bunu biliyordu.
İl Başkanı seçildiği kongrede kavga ettiği Suat Binici de oradaydı zira.
Bu özellikleri nedeniyle seviliyordu belki de.
Amasya ve Çorum Valiliği görevinden sonra seçildiği Danıştay Üyeliğinden emekli olan Hüseyin Poroy da, İhsan Kalkavan’a son görevini yapmak için Ankara’dan gelmişti.
Demem o ki, İhsan Kalkavan CHP’liydi ama her görüşten insan cami avlusundaydı.
‘’Eski bir Milletvekiliydi olacak o kadar’’ diyenler olabilir ama bu kalabalığı sadece O’nun siyasetçi olmasıyla açıklamak yeterli değil bence.
İhsan Kalkavan, Samsun’da iz bırakmıştı.
Cenazesindeki mahşeri kalabalık O’nun Samsun’da bıraktığı izin eseredir.
Gideceksek böyle gitmeliyiz.