bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İflasın Eşiğine Getirdiniz
Yazarlar // 13 Nisan 2019 Cumartesi 01:28

İsmail BAŞARAN

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan pakette yer alan kamu bankalarının sermayelendirilmesi konusunu eleştirdi. Usta “Kamu Bankaları’nın içine düşürüldüğü rezaletin siyasi hesabını birisi vermelidir” dedi.

Kamu bankalarını içinden çıkılmaz batağa kim düşürdü, siz mi, ben mi yoksa Maliye’yi iyi yönetemeyenler mi?

Usta açıklamayı “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarına 28 milyar TL’lik Devlet İç Borçlanma Senedi verileceğini açıklamış. Çok güçlü bir şekilde devraldığınız kamu bankalarını 16 yıl yönettikten sonra iflasın eşiğine getirdiniz. Biz bu filmi daha önce gördük. Bazı AKP’lileri tebrik ederim! 90’lı yıllarda eş dost kredileri ve yanlış politikalarla batırılan kamu bankaları, 2001’de verilen Hazine tahvilleriyle kurtarılmıştı. AKP’nin son döneminde aynı şekilde içi boşaltılan kamu bankalarına yine milletin vergisi aktarılmak zorunda kalındı” dedi.

Usta, bu rezaletin siyasi, mali ve hukuki hesabını birileri ödemeli görüşünü de dillendirdi.

Oysa Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak iki gün önce paket açıklamıştı ancak Hazine’nin nerelere borçlandığını ne kadar borçlandığını, hazineye gelen vergilerin ne kadar olduğunu dile bile getirmemişti.

Bütün bunlar, Türkiye’de insanlar İstanbul seçimlerine odaklandırılarak yapıldı. Malum medya ve TV kanalları sadece Bakan Bey’in açıklamalarını verdi dakikalarca da çözümün ne olması gerektiği konusunda uzmanların görüşlerine yer verilmedi.

Türkiye’nin Hazine ve Maliyesi’nin tam anlamıyla batakta bulunduğu şu günlerde yeni araç kiralamaları ve yeni saraylar için hazırlıklara başlanıyor olması can sıkıyor. Canı sıkılanların büyük çoğunluğu soğanı bile tane işi almakta olanlar ancak onlar da seslerini çıkarmıyor. Ey Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye’yi iflasın eşiğine getirdiniz, kurtarmak için de emekçinin kıdem tazminatına gözünüzü diktiniz.

Önce tasarrufa kendiniz başlasanız ya, maaşlarınızda yüzde elli oranında azaltma yapsanız da insanlar görseler ya, kurumlardaki, belediyelerdeki araç kiralamaları yasaklasanız olmaz mı? Türkiye’nin ekonomisiniz batağa sürüklenmekte olmasının asıl nedeni, üretimden koparılıp tüketim toplumu yaratılmasından kaynaklanmaktadır. Bölgenin en büyük ülkelerinden birisi olan Türkiye’de yerli tohum üretimini yasaklayanlarda hiç mi günah yoktur? Türkiye’de besiciliği ve tarımı desteklemek yerine dışarıdan inek ve saman dâhil çeşitli sebzelerin alınmasına yol açanların hiç günahı yok mudur?

Merak ediyorum iflasın eşiğine getirilen Türkiye acaba ne zaman kongardoto ilan edecektir?