bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İdlib'de İki Şehit
Yazarlar // 21 Mart 2020 Cumartesi 13:46

İsmail BAŞARAN

Dünya virüsle uğraşırken Türkiye’de de salgın haline gelmesinden korkulurken, alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı tartışılırken, komutanların da bu yaygın virüsten öldüğü açıklanırken, acı haber İblid’den geldi. İki askerimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin, ailesi ve yakınlarına sabırlar versin Rabbim. Korona virüsüne odaklandık ülke olarak bazı gerçekleri unutuverdik. Devletimizin bu sorunla nasıl baş edeceği, vatandaşı doğru bilgilendirip bilgilendirmediği konusunda soru işaretleri dolaşmaya başladı.

Gerçekler açıklanmadıkça söylentiler çıkar, söylentiler de vatandaşın psikolojisini bozar. O zaman homurtular yükselmeye başlar Devleti yönetenlere güven azalır. Şu sıralar Devleti yönetenlerin en önemli işlerinden birisi kendilerine olar güveni azaltacak söylemlerden uzak durmalarıdır.

Hatırlar mısınız Türkiye’de bir siyasi grup oylarını “CHP camileri kapattı” söylemleriyle oy devşirdi milletten, yani dini siyasi amaçları için kullandı. Bu siyasi grup ne yaptı şimdi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere gönderilen bir yazı gönderdi insanın can güvenliğini sağlamanın İslam'ın ana gayelerinden biri olduğu belirtildi Cuma namazı ile Kandil namazlarının toplu olarak kılınmamasını istedi. Demek ki fevkalade günlerde fevkalade kararlar alınabiliyormuş değil mi?

CHP camileri kapattı diye yaygara yapanlar AK Parti camileri kapattı, Cuma namazı bile kıldırmadı diye yaygara yapacaklar mı, yoksa “Yaparsa AK Parti yapar” mı diyecekler? Fevkalade günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu kötü günleri bu salgın hastalığı atlatabiliriz. Gün birlik olma günüdür, insanlara çamur atma günü değildir. Neymiş camilerde toplu namazlar kılınmayabilirmiş.


ÖNEMLİ OLAN KİŞİLİKTİR

Sınıf, öğrencilerin gürültüsünden çalkalanırken sert görünümlü hoca birden kapıda belirir. Sınıfa şöyle bir bakış atıp, sakince kürsüye geçer. Hoca eline tebeşiri alıp tahtaya kocaman bir (1) rakamı çizer. "Bakın" der, çocuklara;

"Bu bir rakamı KİŞİLİKTİR Hayatta sahip olacağınız en değerli şey."

Sonra (1) rakamının yanına bir (0) koyar: "Bu başarıdır başarılı bir kişilik bir'i (10) yapar." Bir (0) daha bu tecrübedir. 10 iken 100 olursunuz.

Ve sıfırlar uzayıp gider… Yetenek, disiplin sevgi… Kararlılık… Azim…

Ve öğretmen, öğrencilere eklenen her yeni sıfırın kişiliği 10 kat arttıracağını anlatır. Öğrenciler pür dikkat dinlerken hoca eline silgiyi alıp en baştaki bir rakamını siler… Geriye bir sürü sıfır kalmıştır.

Ve öğretmen can alıcı yorumunu yapar; "Kişiliğiniz yoksa öbürleri bir hiçtir."


GÜNÜN SÖZÜ

Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar...