bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hizmeti Engellemeyin
Yazarlar // 4 Eylül 2020 Cuma 08:58

İsmail BAŞARAN

Yakakent’te yaptıramadığım aşıyı hayırlısıyla Samsun İlkadım İlçesi’nde yaptırabildim. Yakakent’te yok, İlkadım’da var çünkü, neden İlkadım’da yaşayanlar insan da Yakakent’te oturanlar inanlıktan mı çıktı, hayır elbet.
Ancak sistemi çalıştıramıyorlar, çünkü kişi bazlı bakıyorlar aşılamaya. Oysa ilgililer, yaz döneminde tatil yörelerine “Halk Sağlığı” olarak bakabilseler güzel olur, güzelden de öte halkın sağlığını ve bulaş olasılığını da ortadan kaldırmış olurlar.
Sağlık Bakanlığı’nın sistemi çok iyi çalışıyor, o zaman bu sistemi çalıştırabilmek önemli. Aşınızı yaptırmak için Türkiye’nin neresinde olursanız olun gittiğimiz aile hekimliği veya sağlık ocağında aşınızın yapılır yapılmamış olduğu sistemde görülüyor.
Sağlık Ocağına giden vatandaşın kaç yaşında olduğu aşısını yaptırıp yaptırmadığı sistemde görülür. Yaptırmışsa güle güle dersiniz, başka bir sorunu olup olmadığını dinlersiniz, eğer aşısını yaptırmamış ise yaparsınız aşısını sağlık dileyip gönderirsiniz.
Bu kadar mı zor bunu yapmak? İnsanlara hendek atlatmak hoşunuza mı gidiyor? Bunun adı hizmet değil, insanları yokuşa sürmek ve almaları gereken hizmeti engellemektir. Sanırım bu işin sonu da görevine yapmadığı için personelin cezalandırılmasına kadar gider.
Ancak nerede bunu yapabilecek bir Sağlık Bakanlığı?
Her gün rakamlar vererek vatandaşın aklını karıştırmak işin kolayı ve çalışıyor görünmekten başka bir mantık, yani mantıksızlık değildir. Hizmetleri engelleyip insanların sağlıklarını engellemeyin.

SÖYLEM DEĞİL EYLEM GEREKLİ
Dünkü Hedef Halk Gazetesi Samsun Valisi Dr. Zülküf Dağlı’nın bir açıklamasını manşetine taşımıştı. Korona virüs ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini belirtmiş sayın vali. Sonra da hiç de duymak istemeğimiz bir haber verdi: Samsun’da risk gün geçtikçe artıyormuş.
Ne yapacak insanlar, öncelikle çağrılara kulak verecekler. Peki, yönetenler sağlığımızın bozulmaması ve hastalık kapmamamız için yeterli aşıyı Samsun’un her noktasına ulaştıramayanlar bulaş konusunda suçlu olmayacaklar mı?
Vali Bey, Samsun’da söylemden çok eyleme gerek vardır. Eylem konusunda da elini taşın altına koyacak olan il yöneticileridir. Sorarım size, Samsun’a il dışından gelen gıda maddeleri, sebzeler ve meyveler ile kapalı gıda ürünleri yeteri miktarda denetleniyor mu? Bu soruya evet mi yoksa hayır mı diyeceksiniz? Hayır olduğunu bile bile halkı galeyana sürüklememek için “Evet” diyeceksiniz.
Ancak ben yine de inanmayacağım. Siz söyleyeceksiniz doğru olmayanı, sonra da vatandaştan inanmasını isteyeceksiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek. Pitigrilli