bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hızlı Tren Samsun'a Gelemedi
Yazarlar // 7 Mayıs 2021 Cuma 06:18

İsmail BAŞARAN

Her seçim döneminde Samsunhlulara bir müjde veriliyor. Bu müjdenin adı Hızlı Tren. 2019 yılında işletmeye açılacağı söylenmişti. Bu hızlı tren Ankara ile  Samsun arasında  gidip gelecekti. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu CUMHUR İTTİFAKI böyle bir müjde vermişti Samsunlulara..

Aradan yıllar geçmesine rağmen bu tren bir türlü hizmete iremedi, neden acaba? Yıl 2021 olmuş yani verilen sözden bu yana neredeyse üç yıl gemiş durumda. Samsun’dan Ankara’ya bu hızlı trenle gidip gelebilen var mı?

Yok değil mi, nedeni basit. Çünkü CUMHUR İttifakı Samsunluları yine uyuttu. Söz verdi, tutmadı. Bu sözün tutulamayacağını o günlerde de yazmıştık, biz haklı çıktık. Çünkü Samsun olunca CUMHUR İTTİFAKI maalesef buraya hizmet getirmemekte direniyor.

Bu iş aklıma durup dururken gelmedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan,  hizmet demeye dilim varmıyor, Çiftlik Caddesi’ndeki düzenlemeyi gezdim dün. Cadde boydan boya sökülüyor ve yerine asfalt döküleceği söyleniyor. Oysa o cadde daha önceki Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde halka sorularak kapatılmıştı.

Açılış için ise halka soran olmadı. Samsun Büyükşehir Belediyesi sormamakla halkı yok saymış oldu. Halka sorulsaydı, açılacakmıydı trafiğe, halka sorulsaydı beton taşlar kaldırıhlacak yeniden asfalta dönülecekmiydi?

Merak ettiğim Büyükşehir Belediyesi bu caddeye baştan sona yeniden düzenlenmesi için ne kadar zaman ve harcama yapacak?

Bu yenilemeye harcanan para ve zamanla Samsun’un merkez ve ilçelerine bağlı  köy ve mahalle yolları onarılamazmıydı, elbette onarılırdı, oradaki insanlar da insanca yaşarlardı. Şimdi ne mi oluyor, bozulmuş yollardan ilçe ve il merkezlerine gidip geliyorlar. Ne yaparsa AK Parti yapar, tamam da Samsun’a neden yeni hizmetler gelmiyor acaba. Şu hızlı tren ve Çiftlik Caddesi işini muhalefet de hatırlar belki.

19 MAYIS’TA YARIŞMA

Pandemi döneminde düzenlediği yarışmalarla evlerindeki öğrencileri yalnız bırakmayan 19 Mayıs Belediyesi yeni bir yarışma duyurusunda bulundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçede ikamet eden lise öğrencilerini kapsayan ve isteyen öğrencilerin ‘’ 19 Mayıs’’ konulu şiir yazıp-okuyup videosunu göndermesi, isteyen öğrencilerin ise ‘’ Atatürk ve Gençlik’’ konulu kompozisyon yazıp göndermesi ile düzenlenecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 17.05.2021 saat:12.00 olarak belirlendi.

Okullarından uzak kalan öğrencileri yalnız bırakmadıklarını belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu;  amaçlarının 19 Mayıs’ı evlerinde kalarak kutlayacak öğrencilerin yalnız olmadıklarını hatırlatmak olduğunu dile getirdi. Evet 19 Mayıs’da öğrenciler evlerinde kalacak, tören düzenlenmeyecek. Oysa eski 19 Mayıslarda ne etkinlikler yapılırdı, öğrenciler tam bir bayram yaşarlardı. Samsun’da törenler 19 Mayıs Stadı’nda gerçekleştirilirdi.  Gece fener alayları düzenlenirdi. Bu yıl olmayacak bunlar. Ancak ben 19 Mayıs’ı eğer yaşarsam kutlayacağım evimin balkonundan. Samsunlular da sokağa çıkmasalar da evlerinin balkonundan kutlarlar sanırım.

Aklıma takıldı, balkonlarda 19 Mayıs’ı kutlamakyasak olmaz herhalde, çünkü stadlarda, kongrelerde bulaşmayan virüs balkonlarda da bulaşmaz sanırım.

 

GÜNÜN SÖZÜ

En karanlık gece bile sona erer ve güneş tekrar doğar..(Victor Hugo)