bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hızlı Tren Gelemiyor
Yazarlar // 17 Aralık 2021 Cuma 18:48

İsmail BAŞARAN

Samsun’da yaşayan vatandaşlar olarak en büyük eksiğimiz söylenenlere hemen inanmamızdır.  Bundan yıllar önce AK Parti’nin seçimlerde kazandığı ilk dönemlerde Milletvekillerinden birisi (ki o kendini biliyor) Ankara’dan Samsun’a hızlı trenin en yakın zamanda geleceği müjdesini her gittiği yerde veriyordu.

Aradan yirmi yıl geçti, o hızlı tren bir türlü gelemedi. Samsunda yaşayanlar olarak da bizlere “hızlı tren gelmezmi ola, ne zaman geleceğini bile bilmeyiz mi ola” diye söylenip duruyoruz. Her dönem karşımıza gelen bu hızlı tren gerçekten gelecek mi, gelecekse ne zaman gelecek bileniniz var mı? Öyle sanıyorum ki yine yakınlarda gündeme gelecektir, çünkü seçim yakındadır. Yeni yıla girilmesinden sonra Hızlı tren gündemde olacak bizler de sevineceğiz. Söylenenler yine seçim yatırımı diye düşünmeyeceğiz bile. AK Parti’li Milletvekillerinden birisi çıkıp da bu konuda çalışmaların olduğunu ve kazmanın yakında vurulacağını söyleyebilir mi Samsun halkına, söyleyemez çünkü yok böyle bir çalışma. Hızlı tren gelirse ne olacak? Samsun Ankara ile daha kolay bağlanacak hatta Eskişehir İstanbul ile de ulaşım kolaylaşacak. Hayırlısı diyelim ve geçelim, kazmanın önümüzdeki yıl vurulacağına da inanmıyorum ya neyse.

YAĞMUR YAĞINCA

Vatandaş yine homurdanmayı sürdürüyor ancak Samsun’u yönetenlerin homurdanmalardan haberleri bile olmuyor. Çünkü lüks arabalarına binip gidiyorlar halkın arasında gezmiyor ve dertlerini dinlemiyorlar. Devletin kendilerine tahsis ettiği otomobilleriyle caka sata dursun vatandaş homur homur homurdanıyor. Bu homurdanmalar yağmurlar artınca daha da artıyor. Yağmur yağmayınca, ayakkabısının su geçirdiği kimsenin aklına bile gelmiyor.

Ancak yağmur yağınca ve caddelerin altından akması gereken yağmur suları Samsun’daki işbilmez ilgililerin sayesinde caddelerin üstünden akmaya başlayıp vatandaşın ayakkabısı su geçirince işler değişiyor. Önce çoraplar sonra ayaklar ıslanıyor ve vatandaşın aklına da “Neden bu sular caddelerin altından akmıyor” diye sormak geliyor.

İnsanların tepkileri her ayak ıslanınca da sürüp gideceğe benziyor. Sokak aralarındaki yollardaki kaldırımlar sökülüp beton yapılıyor ancak ne olacağını şimdilik kimse bilmiyor. Gördüğüm kadar bazı noktalarda balıksırtı yapılıyor yollar. Bu yanlıştır, çünkü balıksırtı yollarda yağmur sulara konutların içine kadar girebilir, oysa akarın yolun ortasında yapılacak menfezler doğra gerçekleşmesi gerekmektedir. Oysa yağmur suları caddelerin üstünden değil de altından aksa ya… O zaman kimsenin ayağı da ıslanmaz, kimsenin geçmişinin hatırı da sorulmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluğun formülü, gerektiğinde önemsiz şeylerle meşgul olabilmektedir. (Edward Newton)