bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Heykeli Dikilsin Diye ' Atatürk ' Olmadı Gazi
Yazarlar // 24 Aralık 2016 Cumartesi 22:54

Ragıp GÖKER

Rize Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Heykeli kaldırılınca sözüm ona tarihçi Mustafa Armağan ‘’Bize bu şan yeter’’ diye mesaj atmış.
‘‘Şanınız batsın’’ diyorum ama Atatürk ve Cumhuriyeti kuran kadrolara yani bir anlamda Cumhuriyete sövmeyi kendisine görev edinmiş bu kişiyi bizim bir belediyemiz, geçen hafta Samsun’da Cumhuriyet’in okullarında konuşturmuştu.
Rize’de Atatürk Heykeli Cumhuriyet Meydanından önceki gün kaldırıldı ancak, Rize Belediyesi bunu geçen yıl da denemişti.
Rize’de çay yetiştiğini bahane eden Rize Belediye Meclisinden Atatürk Heykelini kaldırarak, yerine çay bardağı anıtı dikilmesi yönünde bir karar çıkınca bu kararın referanduma getirileceği konuşulmuş, ben de geçen sene 1 Ekim’de bu köşeden ‘Rize ve Çay Bardağı’ başlıklı yazımda bunu eleştirmiştim.
Rize’de yayınlanmıyor olsak da, bu yazımı okumuş olan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ertesi gün gönderdiği sitem dolu e mail mesajında aynen şöyle demişti:
Ragıp bey

En son 22 Eylül tarihli basın bültenimde konunun kamuoyunda kasten maniple edildiği ve bunu yapanlar şuanda mahkeme surecinde.

Siz ise hiç bir inceleme yapmadan hala yalan iftira ile oluşan algıdan etkilenerek yazı yazmışsınız.

Diyecek bir şey bulamıyorum.

Slm.
Rize Belediye Başkanı, bu notun altında Cumhuriyet Meydanında düzenleme yapılacağını anlatan bir metni de eklemişti.

Meydandaki Atatürk Heykeli, Başkanının gözüne yeni batmamış yani.
Göreve gelir gelmez bunu düşünmüş aslında.
Başta Rize olmak üzere yurdun dört bir tarafından tepki gelince, Rize Belediye Başkanı, o zaman bu kararından geri adım atmak zorunda kalmıştı.
Türkiye’de 15 Temmuz süreciyle yeni bir akım başladı biliyorsunuz.
Her il ve ilçeye ‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’ dikiliyor.
Bunun doğru bir karar olduğunu da düşünüyorum.
15 Temmuz’da yaşananlar unutulmamalı ve unutturulmamalı.
Ama Rize Belediyesinin yaptığı gibi de Atatürk Heykelini kaldırmak için 15 Temmuz süreci kullanılmamalı.
Avrasya Tüneline isim aranırken de Atatürk, Abdülhamid’le yarıştırılmak istenmiş ama başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok kişi buna tepki göstermişti.
Ülkemde bazılarının Atatürk’le alıp veremediklerini de anlamakta zorlanıyorum ama Atatürk düşmanları bence şu gerçeği görmezden geliyorlar:
Heykelleri dikilsin diye ‘Atatürk’ olmadı.
‘Atatürk’ olduğu için heykellerini diktik biz Gazi Mustafa Kemal’in.
Bazıları Ata’mızın heykellerini kaldıracak güce ulaştığını düşünerek  ‘’Bize bu şan yeter’’ diye naralar atabilirler ama bu ülkenin çocuklarının kalbindeki Atatürk sevgisi asla silinmeyecek.