bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesap Verme Korkusu Mu?
Yazarlar // 23 Ocak 2021 Cumartesi 00:11

İsmail BAŞARAN

Anayasa’da yapılan bir dolu değişiklikler sonrası Cumhurbaşkanlarına hesap sorulamaz deniliyor ya, işte bunun değiştirilerek “Hesap Sorulabilir” durumuna getirilmesi korkusu mu erken seçime gitmemek? Kısaca “Hesap Verme Korkumu mu”  yatıyor beyin altında?

Bu soru aylardır kafamı kurcalayıp duruyordu, dün İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya partisinin Samsun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında sordum.

Kısa ve öz: Evet” diye cevaplandırdı soruyu. Eğer seçim zamanında yapılırsa vatandaşın ekonomik durumu daha da kötüye gidecek, çünkü bu anlayışla Cumhur İttifakı paydaşlarının memleketin ekonomik durumunu düzeltmeleri mümkün görünmüyor. O nedenle de “ne kadar uzatırsak görev süremizi o kadar iyi” mantığıyla hareket ediyorlar sanırım.

Usta’ya da sordum bu soruyu “evet” yanıtını aldım. Sadece Usta değil, muhalefette kime sorarsanız sorun bu soruyu yine “evet” yanıtını alacağınıza inanıyorum. Muhalefetin derdinin sadece iktidara gelmek olduğunu düşünmemek gerekir, muhalefet Türkiye’nin daha şeffaf yönetilmesini istiyor.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta bunu da şöyle dile getiriyor. Şeffaflığın önce en üst seviyeden başlaması gerektiğine dikkat çekiyor. Sonrasında bunun alt kademelere gelmesi gerektiğini söylüyor. Yani Usta, Belediyelerin de şeffaf olması gerektiğini savunuyor. Belediye’ye nereden geldik sorusunun yanıtı da şöyle:

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bir olay meydana geldi, bir Müdürün tutuklanmasına kadar gitti bu durum. Şimdi ne olacak? Yargılama başlayacak ya ceza alacak ya da beraat edecek. Eğer beraat ederse sorun yok, ancak ceza alırsa ne olacak?

Usta bu duruma da dikkat çekiyor ve Büyükşehir Belediyesi dâhil olmak üzere adı geçen şahsın o görevlere kimler tarafından getirildiğinin ve daha önceki görevlerinde benzeri durumlarla karşılaşılıp karşılaşılmadığının sorgulanması gerektiğini öne sürüyor. Yani diğer görev yaptığı yerlerde de adı geçen şahsın sorgulanmasının şart olduğunu gündeme getiriyor Erhan Usta.

Bir soru daha takıldı aklıma: Eğer bu durum AK Parti’li Belediyelerde yaşansaydı İç İşleri

Bakanlığı’nın tavrı ne olurdu? Müfettişlerini gönderir işi sor8gulatır mıydı?

Gönderirdi herhalde, çünkü yapması gereken bu. Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan bu şahsın görev yaptığı diğer belediyeler başta olmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bu konu neden araştırılmıyor. Samsun halkı şimdi bu sorunun yanıtını bekliyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Küstahlık, zayıf insanın güçlü olma taklididir.(Eric Hoffer)