bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesap Sorulacak Mı?
Yazarlar // 20 Ağustos 2019 Salı 20:15

İsmail BAŞARAN

Yerel Yönetim Seçimleri yapıldı, bazı belediyelerde siyasi parti değişikliği olmadı bazılarında hem başkanlar ham de partiler değişti.

Türkiye’nin çeşitli noktalarında başkan ve partisi değişen il ve ilçelerde yeni Başkanlar işe belediyelerin yaptığı harcamaların nerelere gittiğinin belirlenmesiyle başladı.

Bu belirleme Samsun’da da yapılacak mı şimdi merak konusu bu. Öyle ya Başta İstanbul olmak üzere yazılı ve görsel basına belediyelerden aktarılan maddi olanaklar Samsun’da da sağlanmış mıydı?

Başta Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere bir gazeteye yaptırdığı işlerle maddi olanak sağladığı söylenip durdu. İlkadım ve Atakum belediyelerinde böyle işler yapılmış mıydı?

Ve diğer ilçe belediyelerinde sadece medyaya değil alım satımlarda da yandaş kayırma olmuşmuydu, yardımlar yapıldıysa nerelere yapılmıştı?

Bu soruların tamamının yanıt bulması için öncelikle el değiştiren belediyelerde ihalelerin nasıl yapıldığı işlerin kimlere verildiği harcamaların nerelere yapıldığı gibi soruların yanıt bulması gerekmiyor mu?

Öncelikle bu konularda araştırma yapılması için müfettişler çağırmak şart sanırım. Sonrasında “bize borçlu belediye bıraktılar” diye ağlamanın anlamı kalmaz. Belediye bir sonraki yönetime borç bırakabilir de bu borçlar için harcamaların nerelere yapıldığı önemlidir herhalde.

Samsun’da oturduğum sokakta ve çevre sokaklarda, isim vermiyorum, son beş yıl içinde, kaç kez kaldırım taşları döşendi kaç kez asfalt yapıldı sonrasında neden yine asfaltın üzerine kaldırım taşları döşendi gibi soruların yanıtları halka verilmelidir.

Bu konuda İlkadım Belediye Başkanı Sayın Necaattin Demirtaş ile Atakum Belediye Başkanı Sayın Cemil Döveci’nin açıklaması gerekmektedir. Bu açıklamalar yapılarak paraların nerelere harcandığı vatandaş tarafından öğrenilmelidir.

Önemli olan bir başka konu da Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin devlet kurumlarına ve piyasaya borcu olup olmadığı varsa ne kadar borcu bulunduğu, bu borçların hangi işler için yapıldığının kamuoyuna duyurulmasıdır.

 

HESABI ESNAF SORMALI

Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu İstiklal Caddesi’nin yeniden trafiğe açılması konusunda bir noktaya parmak bastı. Öyle bir nokta ve parmak li birilerinin bir taraflarını acıtacağa benziyor.

Memişoğlu İstiklal Caddesi'nde ortak karar alınmalı dedikten sonra

İstiklal Caddesi'nin yeniden trafiğe açılmasıyla ilgili ortak karar alınması gerektiğini belirterek, "Mağdur esnaf hesap sormalı. Cadde bir tuvalet bile yok "dedi.

Memişoğlu’nun bölgenin çarşı yapılmasıyla esnafın mağdur edilip edilmediği konusu. Önceleri iyi olduğu söyleniyordu da işte o cadde iyi mi yapılmıştı kötü mü?

Cadde, şimdi yine aynı partinin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından neden eski haline getirilmek isteniyor.

Hem caddenin eski yönetiminin hem de eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclisi bu işin sorumluluğunu üzerine alıp hesap vermelidir. Hesabı esnaf soracak da kim verecek merak ediyorum

 

GÜNÜN SÖZÜ

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.  N. F. Kısakürek