bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesap Günü Yakında
Yazarlar // 16 Haziran 2021 Çarşamba 11:17

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehiğr Belediyesi sücleri gözetlemek için yeni bir çalışma içine girdi. 227 milyon liraya akıllı şehir uygulaması çalışmalarına başladı.

Bu çalışmalar için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde "evet" oyunu siyasi nedenlerle kullananlar da Başkan Mustafa Demir'in bu projesi için Samsun Büyükşehiğe Belediyesi'ni soktuğu borcun vebalini üstenmiş durumdalar. Bu hesabı da günü geldiğinde verecekler elbette. Samsun’da bu hesabın sorulacağı ve hesabın verileceği günler de yakındır. Çünkü AK Parti ve MHP’li yelerin şoğunlukta olduğu her kararı rahhatlıkla çıkarabildikleri göz önünde bulundurulursa hesabı da vakti geldğinde kimin vereceği ortaadır. Belediye Meclis üyelerinden bu karara imza atanlar “biz tarafsız kaldık” cümleleri de kuramayacaklar ve hesap verecekler.

Pandemi nedeniğyle insanların işyerlerini kapattığı, bazı işyerlerinden işçilerin çıkarıldığı günümüzde Belediye’nin dardaki esnaflara ve işlerinen olan işsizlere yardım etmemesi sandık geldiğinde seçmenin aklından çıkmayacak ve sonuç sandığa da yansıyacaktır. Bu durum AK Parti Genel Mekezine yansayacaktır. Bu durumun hesabı da herhalde Samsun’da kaynakları yerinde kullanamayan Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenlerden sorulacaktır.

 

İŞZİSLİK AZALMIŞ

Çevreme bakıyorum üniversiteyi bitiren gençlerden birçoğu işsiz. Liseyi bitirenler de tabi… Ancak ne hikmetse rakamlar başka türlü söylüyor. Açıklanan rakamlara göre işsiz sayısı azalmış. Binde dokuz oranında azalmış hem de…Yani tek rakamlı hanelere dönmüş.

Yüce Mevla garibi sevindirecekse önce eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş.

Ben oldum olası bu istatistik rakamlarına pek takılmam. Çünkü istatistik ilminin “yanlış rakamların doğru toplanması” olduğunu bilirim. Sizler de öğrenseniz iyi olur. Yoksa daha çok sevinirsiniz kaybettiğiniz eşeği bulunca…

İLKDIM ÖRNEK OLDU

İlkadım Belediyesi Zabıra ekipleri Pazar yerlerini denetlerken saece fiyatlara, terazilere bakmadığına dikkat çekti. Zabıtaların özellikle hijyen konularında çok daha fazla dikkatli davrandiklarını söyledi.

Belediye’nin bu yoldaki çalışmalar Pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşların da dikkatini çekti ve Başkan’a bu konuda teşekkür etti. Diğer belediyelerin bu konudak çalışmalarının nasıl olduğunu bilmiyorum ancak mutlaka benzer çalışmalar vardır. Büm Belediyelerin benzeri çalışma içinde oldukları umarım gerçektir. Çünkü şu sıralarda en önemli konu sağlıktır, terazinin nasıl tarttığı da öbnemlidir ancak satılan e alınan rünlerin hijyen kurallarına uyup uymadığı daha da önemlidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendisini pek çok seven, çevresinde pek az sevilir. (Cenap Şahabettin)