bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesap Günü Gelecek
Yazarlar // 2 Nisan 2021 Cuma 09:09

İsmail BAŞARAN

Dün 1 Nisan’dı, yıllardır çocukluğumuzda birbirimizi kandırırdık. Sonra da “Şaka yapdım” derdik. Bu kez vatandaşı “ebeleyen” iktidar oldu, ancak şaka falan da yapmadı. İktidar elini yine vatandaşın cebine sokuverdi.

Birinci şakalama KısaÇalışma Ördeneği altında verilen ücretlere geldi, İktidar artık böyle bir uyglama yapılmayacağını açıkladı ve adeta vatandaşa “Bana ne ne yerseniz yeyin” dedi. Türkiye’yi yönetenler unutmasın ki açlık insanlara her türlü yolsuzluğu yaptırır. Çünkü insanlar gıdaya muhtaçtır. Siz işlerlerini kapatacaksınız, sonra da insanlara ne yerseniz yeyin diyeceksiniz. Vaandaş aç kalırsa unutmayın ki ilk olarak sizin ekmeğinize göz dikecektir. Birbirini yemek yerine sizi yiyecektir vatandaş. Sakın yanlış anlaşılmasın vatandaş kendisini aç bırakanlardan hesabını sandıkta soracak ve geldiğiniz gibi giden diyecektir. İşte o zaman yargı çalışmaya başlayacak bugün yiyenlerden hesabı misliyle sorulacaktır.
Bir başka konu da Doğalgaza gelen zamdır. Nisan ayı baqşlar başlamaz doğalgaza yine yüzde bir oranında zam geldi. Allah sizi bildiği gibi yapsın, son üç ayda her ay yüzde bir olmak üzere doğalgaza toplamda yüzde üç oranında zam yapıldı. Vatandaş yine sessiz kaldı, ya da “bizim de hesap soracağımız gün gelecek” demeyi içine attı.

SAMSUN VE KASTAMONU
Kasatamonu’daki olaydan sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun’daki olayı hatılattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde de bir rüşvet tutuklanması yaşanmıştı ya işte onu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. rüşvetten tutuklanmıştı ya hani kasasından on milyon lira çıknmıştı ya işte o olayı h0atırlattı İYİ Parti Genel Başkanı Akşener. Sahi ne olmuştu o olayınsonu, varmı bilgisi olan? Yargılama sürüyor mu yoksa üstü kapatıldı mı? 
Bahattin K. müteahhitten rüşvet aldığı iddiası ile tutuklanmıştı. K.'nın kasasında ise servet çıkmıştı. 
Türkiye son günlerde Kastamonu Belediyesinde başlayan maceranın peşine düşmüş. Genç yaşında milyonlarca liranın sahibi nasıl olunuru araştırıyor ancak bir türlü bulamıyor. Bakalım yargılanma sonunda ne olacak? Samsun’daki rüşvet olayının yargılanmasının ardından ne çıktı ki bundan da ne çıkacak demeyin sakın. Türkiye’de yasalar var, ancak bazen üstünlerin lehine çalışıyor bu yasalar. Umarım yanılıyorumdur. Bakarsınız Samsun’daki olayla ilgili de karar verilir, Kastamonu’daki olayla ilgihli de. Ben insanların yasak madde kullanıp kulanmadığıyla ilgilenmiyorum, ilgilenmek kolluk kuvvetlerinin işi. İlgilendiğim taraf paraların nasıl elde edildiği, güşveti verenlerin anmaçlarının ne olduğu, o kadar rüşvet verenlerin ne kadar götürdükleridir. Biraz a işin o boyunuta bakılmalıdır. Rüşvete alan kadar veren de suçldur. Rüşvet verenin de getiri peşinde olduğuc unutulmamalıdır. Eğer rüşvet veriliyorsa yapılan işte de bir kaçak vardır.

GÜNÜN SÖZÜ
Komşunu sev, ama bahçe duvarını sakın yıkma. (Amerikan Atasözü)