bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesabı Torunlar Ödeyecek
Yazarlar // 7 Temmuz 2020 Salı 08:26

İsmail BAŞARAN

 

Cebinde meteliği yoktu. Bir lokantanın önünde durdu, gözü vitrinde bir levhaya takıldı: "Girin ve istediğinizi yiyin. Hesabınızı torununuz ödesin." Adam, "tam bana göre" diye mırıldanarak içeri daldı. Havyar, ıstakoz, karides, kuzu pirzolası... Doyduğu halde ne varsa söyledi. Yemeği bitirince, çıkmak üzere hazırlandı. Fakat garson yetişip, hesap pusulasını burnuna dayamasın mı? Hem de tuzlu bir hesap... "Ama" diye derhal itiraz etti bizimki tabii. "Kapıda hesabınızı torununuz ödesin diye yazmıyor mu?" Garson gayet nazik cevap verdi: "Yazıyor tabi efendim. Ama bu size takdim ettiğim hesap, büyükbabanızın."

Türkiye’nin içine düştüğü durum tam da böyle, her ne kadar birileri çıkıp ekonominin uçtuğunu söylüyorsa da inanmaydın sakın. Siz nasıl son yirmi yılın hesabını ödüyor ve ekonomik sıkıntı içinde yaşıyorsanız, iktidar tarafından borçla yaptırılan ve adına hizmet denilenlere harcanan paraları vaktı gelince sizler ödeyeceksiniz bugünün gençleri. Siz belki bizlere kızacaksınız ancak biz kızamıyoruz çünkü içinde bulunduğumuz günlerde iktidar baskısından çekiniyoruz.

Olumsuzlukların önüne geçmek için mücadele etmeyi seçeceğimize Ülkenin ekonomik ve siyasal olarak düzlüğe çıkmasını siz gençlere bırakıyoruz. Türkiye’nin geleceği için inşalar sizler de birim yaptığımızı yapmazsınız. Ne olur hesabı sız sorun torunlarınıza bırakmayın.

 

VERİLEN SÖZLER TUTULCAK MI?

Seçim öncesi adaylar Samsun’da vatandaşa bir dolu söz vermişti. Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti’li Mustafa Demir, hafaif raylının altına dükkânlar yapılacağını, raylının da yer altına alınacağını anlatmıştı, vatandaş da haliyle inanmıştı. Bu yolla da Atakum ilçesi karnıyarık gibi ortadan ikiye bölünmüşlükten kurtulacaktı.

Aradan geçen zaman içinde bu sözü veren Demir verdiği sözü tutmak için herhangi bir girişime başladı mı? Yoksa verilen söz oy alabilmek için sadece aldatmacamıydı? Sadece kent merkezinde değil ilçelerde de sözler vermişti Sayın Demir. Vatandaş bu sözlerin tutulmasını istiyor.

Samsun’da bir de sanayi sitesinin nakli işi gerçekleştirilecekti, ne oldu, çalışmalara bile başlanmadı. Kısacası sanırım o söz de oy alabilmek için aldatmaca olarak kaldı. Seçim yaklaşınca yeniden gündeme gelebilir bu verilen sözler, biz de Samsun’da yaşayanlar olarak bunlara yine inanırız sanıyorlarsa aldanıyor Samsun’u yönetenler.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanların en çok korktuğu şey yeni bir adım atmak, yeni bir söz söylemektir. Dostoyevski