bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesabı Kim Verecek
Yazarlar // 7 Mayıs 2018 Pazartesi 11:37

İsmail BAŞARAN

Haber aynen şöyle: Samsun'da 5 yıldır bir türlü bitirilemeyen Cadde AVM projesine tepki gösteren vatandaş dava açtı, kazandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde hayata geçirdiği Cadde AVM projesine tepki gösteren İsmail Şen, sürdürdüğü mücadeleyi kazandı. Önce dava açan vatandaş, davayı kazandı, Büyükşehir Belediyesi'nin taşerona ihale ettiği dış cephe işini söktürdü, kendi istediği gibi sıva yaptırıp boyasını tamamlattı.

Tabi bütün bu işler Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden çıktı.

Şimdi soru şu: Ya diğer vatandaşlar da dava açıp, kazanılan bu davayı emsal gösterip Cadde AVM’nin tümünü söktürüp yeniden kendi binalarını kendi istedikleri gibi yaptırmaya kalkarsa ne olacak?

Olacağı ne biliyor musunuz? Yapılanların hepsi sökülecek ve vatandaşın istediği gibi olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesinin harcadığı para da boşa gidecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu parayı işi yapan firmalara nereden verdi?

İşin o boyutu belli. Vatandaştan alınan vergilerden oluşturulan bütçeden verildi para. Kime verildi?

İşin siyasi boyutu araştırılmalı, işin yandaş boyunu araştırılmalı, daha da önemlisi işin hısım akraba boyutu araştırılmalı.

Samsun’un ve Samsunlunun paralarını boşa gitmesine yol açabilecek yargı kararları eğer milletvekili seçimleri öncesinde alınabilirse, bu Cadde AVM projesini uygulatan Yusuf Ziya Yılmaz nasıl vatandaşa gidip oy isteyebilecek?

Cadde AVM yapılıyor diye girilen İstiklal Caddesi’nden bir türlü çıkılamayan projeyi uygulayıp vatandaştan katılım payı da alan Yusuf Ziya Yılmaz’a kim oy verecek?

Vatandaş “Bizim dilimiz çok yandı başka kapıya derlerse” bundan zararlı çıkan kim olacak?

Haliyle Adalet ve Kalkınma Partisi, zarar görecek. AK Parti de bu zararı göze alacak demek.

Vatandaşı “balık hafızalı” sananlar bakalım aldanacak mı yoksa vatandaşın balık hafızalı olduğu tescillenecek mi?

Sorunun cevabı için seçimlerin sonuçlarını bekleyeceğiz.

 

SURİYELİLER VE TÜRKLER

Cumhurbaşkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bir konuşmasında Suriyelilerin çeşitli işlerde çalıştıklarına dikkat çekmiş.

Aralarında doktorlar var, aralarında mühendisler ve düz işçiler var. Aileler var, ticarete atılanlar, yani para sahibi olanlar var.

İyi de bu Suriyeliler çeşitli işlerde çalışırken kimin hakkını gasp etmiş oluyorlar?

Haliyle Türk vatandaşının değil mi?

Suriyelilere bu hak neden veriliyor? Vatandaş yapılıp seçimlerde AK Parti’ye oy vermeleri için mi?

 

DİPLOMA MESELESİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri geliyor.  Bu nedenle de adayların diplomaları yine gündemde. Adayların hangi okullardan mezun oldukları ve diplomaları tartışılıyor.

Muharrem İnce Uludağ Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu, Meral Akşener İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu, Temel Karamollaoğlu Manchester Üniversitesi Tekstil Bölümü mezunu,  Selahattin Demirtaş Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Bu adaylar diplomalarının asıllarını paylaşabiliyorlar.

Peki ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?

Vatandaş hangi Üniversite ve Fakülteden mezun olduğunu ve diplomasının aslını merak ediyor.

Acaba neden diplomalarının asıllarının değil de fotokopilerinin ibraz edilmesi konusunun gündeme geldiğine ve fotokopisinin de olabileceğine karar verildiğinin sırrını bir türlü çözemiyor.

Oysa o kadar basit ki?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomasını eline alıp, “İşte benim Diplomam” deyip kendisini zan altında bırakanların gözüne doğru sallasa olmaz mı?