bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesabı Kim Verecek?
Yazarlar // 19 Ocak 2021 Salı 18:06

İsmail BAŞARAN

Bir gün Temel, İngiliz ve Fransız gemiyle seyahat ederken gemi batmış ve bizimkiler kendilerini ıssız bir adaya zor atmışlar. Bir süre sonra bizimkilerin canları çok sıkılmış.

İngiliz:”GOLF oynayalım” demiş. Fransız:”Tamam oynayalım” Temel:”Ben nasıl oynanır bilmiyorum” demiş. İngiliz:”Kolay merak etme hemen öğrenirsin” demiş. Fransız başlamış anlatmaya: Bir sopa, bir top ve bir delik olur sopayla topa vurursun eğer top deliğe girerse sayı olur kazanırsın demiş.

Temel:”Anladım hadi oynayalım” demiş. İngiliz: Bende sopa var.” Fransız: Bende de top var" demiş. Temel bakmış ki kendisine delik kalmış "Ben bu oyunu sevmedim oynamam” demiş.

Bu fıkrayı neden anlattığıma gelince, son zamanlarda yaklaşık yirmi yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesini AK Parti yönetiyor. Başkan AK Parti’den seçiliyor Meclis çoğunluğu AK Parti’de.

25 milyon liraya Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yapılan golf sahası. Yılmaz’a Meclis grubu da destek verdi. Aradan yıllar geçti, Yılmaz Milletvekili oldu daha önce milletvekilliği ve bakanlık yapmış olan AK Parti’li Mustafa Demir Belediye başkanlığına geldi.

Başkan Mustafa Demir, 2016 yılında Yusuf Ziya Yılmaz döneminde hayata geçirilen Golf Sahası ile ilgili, eleştirilerde bulundu. Demir, "Burası 650 dönüm arazi, belediye golf işletmeciliği yapmaz. Belediyenin böyle bir tesisi üstüne alması bir hatadır. Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyoruz ama belediye işletme amacıyla bunu yaparsanız, bu belediyeye büyük ziyandır. İşletemez, başına sıkıntı olur. Yani almaya, bulmaya ve işletmeye adam arıyoruz "dedi.

Golf sahasının yıllık üç milyon lira gideri varmış, bakalım golf sahası yapımına izin veren meclis şimdi satışına veya devrine de izin verecek mi? Dün yapımına izin verenler bugün satışına izin verirse tutarsız davranmış olmayacaklar mı? Siyasi amaç uğruna vatandaştan toplanan vergileri ihtiyaca göre değil de başkanına göre harcanması için sizler ne diyorsunuz, eğer sizler de tutarsızlık diyorsanız o zaman hesabı kim verecek?

 

YARIN 20 OCAK...

1989 yılının 20 Ocak günü… Yer ıslak, sulu karın yağdığı ıslak bir hava. Hava ıslak, yer ıslak… Gelen acı bir haber sonrası Samsun’da tüm gözler ıslak… 20 Ocak 1989.

Türk futbol tarihine Samsunspor kazasıyla düşen kara haber. O kara günü hiç unutmuyorum, yaşadığım süre içinde de unutmam ve unutabilmem mümkün değil.

Çünkü yarın Samsunspor için, hatta Türk Futbolu için acı bir günün yıldönümü.

Futbol şehitlerine Allah rahmet eylesin. Yarın futbol şehitlerini mezarları başında analım.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asıl önemli olan dünkü halimizden üstün olmamızdır.