bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Her Gün Korona
Yazarlar // 26 Mart 2020 Perşembe 17:35

İsmail BAŞARAN

Dünyayı sarsan korona salgını günden güne artarken vatandaşın sinirleri de gerilmeye başlıyor. Evde kalmaya alışkın olmayan vatandaşlar bu derde ne zaman çare bulunabileceğini merakla bekliyor. İlk günlerde Sağlık Bakanı Koca tarafından saat saat açıklanan durumda neden geceye geçildiği de merak konusu oldu.

Korona Samsun’da da sıkı takip ediliyor. Sıkı takipçilerin başında İlçe belediyeleri geliyor. Bu ilçelerden birisi de Tekkeköy. Tekkeköy Belediyesi vatandaşların alınan önlemler karşısında sorun yaşamamaları için kapı kapı ekmek dağıtmaya başladı. Belediye Başkanı Hasan Togar da ekmeklerin ilçedeki fırıncı esnafı tarafından karşılandığını anlattı. Bu konuda İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı da destek oluyor vatandaşlara ve fırıncılara. Sadece Tekkeköy’de değil, diğer ilçelerde de 65 yaş üstü olanlar ile kronik hasta olanların sokağa çıkmamaları için sıkça duyurular gerçekleşiyor.

Bu arada virüs kapan ve kontrol altında tutulan olup olmadığı ve sayısı da Samsun’da merak konusu. Konu hakkında gerçek bilgilerin alınamaması da fısıltıların artmasına vatandaşın tedirgin olmasına yol açıyor. Virüsün izlenmesi sırasında aile hekimlerinin de büyük risk altında olduğu unutulmamalı ve Samsun’da virüs alanın bulunup bulunmadığı da merak konusu. Allah sorumuzu hayreylesin, sağlıkçılarımıza yardım ve sabır versin.

 

YASAK RANTA ÇEVRİLMESİN

Samsun'un Çiftlik Caddesi'nde ikamet eden ve evden çıkmaları yasak olan 65 üstü vatandaşların Çiftlik Caddesi'ne park ettikleri araçlara gece parkomat görevlileri tarafından ceza yazılması, vatandaşları isyan ettirdi.

Bu kadar da olmaz birader, ey Belediye ve Parkomat işletmecileri biraz insaflı olmanın mümkün değil mi Vatandaşlar, Başkan Demir'e çağrı yaparak gece parkların ücretsiz olmasını istedi.

 

ELLERİ YIKAYALIM

Virüsten korunmanın yollarından birisinin temizlik olduğu artık kaçınılmaz. Doktorlar özellikle ellerin sıkça temizlenmesi ve yıkanmasını istiyor. Önce sağlık tamam da bu temizlik işini, özellikle ellerin yıkanmasını getirime çevirmek isteyenler olmamalıdır.

Elleri yıkayalım, evimizde de temiz olalım, tamam da günde en az beş on kez evde el yıkamakla gelecek su faturalarını nasıl ödeyeceğiz. Bu artışlar belediyeler tarafından dikkate alınacak mı yoksa salgın önceki faturaların üzerine çıkmayacak mı ödemeler?

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ çıkıp ortaya faturalarda indirim uygulanıp uygulanmayacağını, ödemelerin ertelenip ertelenmeyeceğini açıklayıp vatandaşı rahatlatmalıdır. Salgın hastalığı ranta çevirenlerden günü gelince hesabının sorulacağı da unutulmamalıdır, çünkü o koltuklar kalıcı değildir. 

GÜNÜN SÖZÜ

Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm, ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar.(Balzac)