bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hedefleri Tutturmuşuz
Yazarlar // 4 Şubat 2019 Pazartesi 01:04

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  “Hedefleri tutturduk” diye bir açıklama yaptı. Türkiye yerel yönetim seçimlerine odaklandığı şu sıralarda yapılan bu açıklama bana sadece algı operasyonu olarak geldi.

Merkez Bankası’nın 2019 enflasyon tahmini yüzde 14,9 olmuş. Bu tahminler yanlış rakamların doğru toplanmasından başka bir anlam taşımaz ve inandırıcı da değildir.

Gelin gerçek rakamlara bir bakalım:

Patlıcan geçen yıl 4.50; bu yıl 22,5 lira

Yeşil soğan geçen yıl 3.75 bu yıl 19,5 lira

Bir litre süt geçen yıl 2.25 bu yıl 4.75 lira

1 kilo salça geçen yıl 4.75 bu yıl 10.50 lira

Tereyağı geçen yıl 22 lira bu yıl 55 lira.

Seçime giderken buradan da biz soralım Sayın Bakana hangi hedefleri tutturdunuz?

Eğer bu rakamları daha önce gördüyseniz emeklilere neden yüzde on civarında zam yaptınız?

Neden geçinmekte zorlanan asgari ücretlilerinden kesip Suriyelilere maaş ödüyorsunuz?

Hani misafirdiler neden göndermiyorsunuz?

Misafir diye aldıklarınız ev sahiplerini kovup mallarına sahip olmanın yollarını arıyorlar olmalı ki kaçış büyük sermayedar ve büyük sermaye ile başladı. Türkiye böyle algı operasyonlarıyla yönetiliyor, da nereye kadar, bir Halil çıkıp ortalığı karıştırabilir sonra.

Kim mi bu Halil, hatırlayalım:

Osmanlı tarihine Lale Devri adı ile geçmiş olan dönem (1718-1730 )  İstanbul’da çıkan Patrona Halil isyanı ile sona erdi. Lale devri olarak bilinen bu dönemi sona erdiren isyanın çeşitli siyasi, ekonomik, sosyal ve idari sebepleri vardı. Bu isyana nasıl geldi Osmanlı dönemin padişahı Üçüncü Ahmet oğluna nasihatlerde bulundu.

Neydi o nasihat birlikte okuyalım, o günden bugüne değerlendirelim hep birlikte, Türkiye seçime giderken belki ders alırız.

İşte o nasihat:

“Ey oğul!

Vezirine teslim olma. Daima ahvalini araştır ve beş-on sene birini vezarette müstakil istihdam eyleme ve kalemi düruğlarına asla itimat etme. Merhamet sahibi ol. Cömertliği elden bırakma. Gayet tasarruf üzere ol. Halen hazinelerde bulunan malı zayi etme. İşi kendin gör, ele itimat etme. İşte benim ahvalim sana nasihat için yeterlidir. Hacet sahiplerine adaletle davran. Kimsenin bedduasını alma. Şehzadeler sana emanettir. Oğlum, devlet işlerini ben (III. Ahmet) başkalarına bıraktığımızdan bu durum başımıza geldi. Sen bizzat idareyi eline al! Allah saltanatını mübarek etsin!”

Demek ki neymiş; Tarihten ibret alınmalıymış. Sonra bir Patrona Halil çıkar zevatla hamamlarda toplantılar yapar ve Ülke’nin Beka’sı elden gidiverir.

Olan da gariban vatandaşa olur, tabi bu arada saray ne olur bilemem…


SÖYLEMDEN ÇOK EYLEM GEREKİR

Yılport Samsunspor'un başında ilk maçına çıkan ve yenilgiyle ayrılan Teknik Direktör İsmet Taşdemir, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Taşdemir, "Türkiye kamuoyunda, şehrimizde ve camiamızın gözünde bizim takımımız Kaf dağında ama biz Kaf dağında değiliz" dedi.


GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. Mustafa Kemal ATATURK