bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hayır Çarşıları Gerçeği
Yazarlar // 12 Haziran 2020 Cuma 02:24

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, merkez ve ilçelerde hayır çarşıları ile vatandaşa destek olmak için yola çıktıklarını söyledi. Sayın Türkel bu açıklamayı yapmadan önce Samsun’un bazı ilçelerinde bu işler başlatılmıştı. İlçelerden birisi de Yakakent.

Yakakent CHP İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasında özellikle de kırsal mahallelerde vatandaşa ulaşıldı bile. CHP Yakakent İlçe yöneticileri bu kampanyanın ve benzeri kampanyaların çoğaltılarak uygulanacağı da söylüyorlar.

Bu hayır çarşılarını kimse eskiye dönüş olarak adlandırmaya kalkmasın, bu bir dayanışmadır. Evde kullanılmayan eşyaların garibana dağıtımı değildir sadece. Yenilerinin de eksiği olanlarla buluşturulmasıdır.

CHP Samsun İl Başkanlığı böyle bir çalışmaya öncülük etmesi ve desteklemesi de hafife alınmamalıdır. O çarşılara rağbetin artması insanımızın maddi darboğazın hangi ölçüde olduğunun da göstergesidir. Eğer insanlarımız hayır çarşılarından ihtiyaçlarını görmek için yola dökülüyorsa bu da ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik darboğazın bir göstergesidir.

İnsanlar arasındaki gelir farklılıkları makasının günden güne açılır olması ekonomimize pembe gözlüklerle bakanların gördüğü gibi olmadığının göstergesidir. Her ne kadar alım gücünün arttığını söyleyenler varsa da çıksınlar görsünler halkın gerçeğini. Rakamlarla oynamakla ne enflasyon düşen ne de işsizlik azalır. Halkın gerçek gündemi vatandaşın evine akşam giderken ekmek getirip getirmeyeceğini hesaplamakla geçirdiği zamanda saklıdır.

İstatistikler öyle diyormuş da böyle diyormuş a geçin bunları. Önce İstatistiğin ne demek olduğunu, nasıl hesaplandığını bilmek gerekir. Gerçek istatistik, yanlış rakamların doğru toplanması ile hesaplanmaz, Türkiye’de yapılan işte budur, yani yanlış rakamların doğru toplanması olarak açıklanmaktadır. Masa başında oturarak önünüze gelen rakamlarla doğruyu hesaplayamazsınız. Çıkın çarşıya, pazara görün gerçekleri.

İktidar da artık, gerçekleri saklayabilmek için suni gündemler yaratmayı bırakmalıdır. Çünkü artık vatandaş bu tür hesaplara kanmıyor. Ayasofya gibi. İbadete açılacakmış, İktidar açtı da muhalefet yok mu dedi. Bırakın bu işleri, gerçeklere dönün gerçeklere.

CHP İl Başkanı Türkel bir girişimde daha bulunmalı. Hani Millet Bahçesi açıldı ya, bu çarşılardan birini de orada açsa millet çaya ve keke mi gidiyor ihtiyacını tamamlamaya mı hayır çarşısına mı görsün koltuklarında oturanlar.

GÜNÜN SÖZÜ

Namus görünmez bir cevherdir; çok kere ona sahip olmayanlar sahipmiş gibi görünürler. (Shakespeare.)