bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Haydi Samsun Yargıya
Yazarlar // 22 Ekim 2021 Cuma 09:05

İsmail BAŞARAN

Mahkeme, daha önce Bilirkişi Heyeti'nin zamları 'haksız ve yanlış bulduğunu' ortaya koyan raporunu dikkate alarak Büyükşehir Belediyesi'nin su faturalarına yaptığı tüm zam kalemlerini iptal etti. Kararın mahkemece iptal edilmesinin ardından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, vatandaşlara 28 kez kesilen zamlı faturaların iadesi konusunda 10 binlerce dava açılabileceğinden bahsediliyor.

Bu faturaları ödeyenlerden birisi de benim. Karara göre yargıya gitmek benim de hakkım, o halde hafta başında yargıya gidecek ve Samsun Büyükşehir ile SASKİ kurumunu dava edeceğim. Nedeni basit, çünkü benim cebimden haksız olarak par aldılar ben fakirleşirken Büyükşehir Belediyesi zenginleşti. Gideceğim yargının “alacakların gelecek faturalardan mahsup edilecek” yolunda bir karar gelirse de bunu kabul etmeyecek üst mahkemede dava açacağım ve yargı masrafını da Büyükşehir Belediyesi’nden alacağım.

Eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Kurumu binlerce dava açılmasını istemiyorsa izlenecek yol şu olmalı: Belediye ve SASKİ abonelerine duyuru yapacak, bugüne kadar haksız olarak aldığı ücretleri faizleriyle birlikte ödemeyi kabul edecek ve bunu da gelecek olan faturalara yansıtacak.

Binlerce abone yargıya giderse hem mahkemeler iş yapamaz hale gelecek hem de haksız kazanç alanlar ceza alacak. Bu ceza sadece parasal olarak ödenmeyebilir, işin sonunda vatandaşın parasını gasp etmek de gündeme gelebilir. O zaman memurlar “suç bizim değil Belediyeyi yönetenlerin” diye yargıya giderlerse neler olacak?

 

SAMSUNSPOR YİNE HATA YAPTI

Kırmızı-Beyazlılar, Mehmet Altıparmak’tan boşalan teknik direktörlük görevine Fuat Çapa’yı getirdi. 53 yaşındaki teknik adam ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı.

Beyler böyle takım yönetilmez, bunu şirketin başından aşağıya kadar herkesin bilmesi gerekir. Bu takımın transferlerini kim yapıyor bu futbolcuların ve teknik ekibin oluşmasına kim karar eriyor? Her şeye Sayın Yüksel Yıldırım’ın karar verdiğini söylemesin kimse, mutlaka kurmayları vardır. Çünkü işadamları genelde kurmaylarına inanırlar ve güvenirler, çünkü oralara bildiği kişiler tarafından getirilmiştir yöneticiler.

Kulüpçülük e aynen olmalıdır. Sezon başında futbolcular alınır, ancak sezon ortasına doğru yeni futbolcular, sakatlık olmadıktan sonra, alınıyorsa yapılanların yanlış olduğu ortadadır. Samsunspor bu yanlışa düşmüştür, Sayın Yıldırım kimler tarafından bu yanlışa düşürülmüştür?

Bunların iyi düşünülmesi gerekmektedir. Şimdi gelen teknik direktörü kim önermiştir ve kim tarafından alınmıştır? Samsunspor futbolcularıyla ve yöneticilerle çalışsan kadro ile uyuşacak mıdır yoksa Samsunspor sezon içinde başka bir teknik adam alacakmıdır?

 

GÜNÜN FIKRASI

O akşam bütün aile bir arya geldi. En küçük çocuklarının büyüyünce ne olacağını anlamak için masanın üzerine para dolu bir cüzdan, bir top, bir kitap, bir de CD koydular. Temel cüzdanı alırsa iş adamı, topu alırsa sporcu, kitabı alırsa yazar, cd’yi alırsa şarkıcı olacaktı.

Az sonra Temel’i getirdiler. Temel şöyle bir baktı masaya sonra masada bulunanların tamamını kucağına alıp gitti. Bunu gören dedesi Dursun şöyle konuştu: “Anlaşıldı, ha bu çocuk büyüyünce politikacı olacak da…”

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya düşünenler için bir komedi, duyanlar için bir trajedidir. (Walpole)