bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Haydi Samsun Sıra Sende
Yazarlar // 27 Nisan 2020 Pazartesi 12:21

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de bazı belediyeler, salgın nedeniyle sokağa çıkma kararı gereğince esnaf işlerini açamıyor bu nedenle de haliyle ekonomi dönmüyor. İş yapamayan esnan faturaları ödeyemiyor, kiralar ödenemiyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturaların da ödenemeyen faturalar arasında bulunuyor.

Samsun’un çevresindeki bazı belediyeler iki aydan beri vatandaşa su faturası göndermiyor ve yapılan açıklamalarda da kullanılan su için bundan sonraki faturalara yansıtılmayacağı kararları da alınıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Abonelerine su faturalarını yine gönderiyor. Bunu yaparken de hiç utanmıyor ve vatandaşın yanında olmuyorlar. Neden yapılıyor bu; çünkü bir daha seçilme ihtimalini kendileri de görmüyor herhalde. “Bizden sonra tufan” demek istiyorlar.


Yaşlılar Samsun Belediyesi’nden yardım kolileri de bekliyor.. Bu kolilerin dağıtıldığı söyleniyor da kime acaba? AK Parti’nin seçmen listesinde isimleri olanlara mı yoksa nüfus müdürlüğünden alınan 65 yaş üstü Samsun’da ikamet edenlere mi?

Çevremde 65 yaş üstü olup da Belediyenin kapısını bile çalmadığı o kadar vatandaş var ki, “Yaz da duysunlar” diyorlar, ben de yazıyorum gözleri görür mü, kulakları duyar mı, okuma yazma biliyorlar mı işte onu bilmiyorum.


AH ! PARA NELERE KADİRSİN

TFF kulüplerin para kazanmalarını desteklemek amacıyla olsa gerek bu salgın sırasında ligleri oynatmaya karar vermiş. Olmaz demeyin, Türkiye’de her iş olur. TFF böyle bir karar vermiş de tarih henüz açıklanmamış. Ancak karar, UEFA ve FİFA’dan liglerin oynanmasıyla ilgili bir karar çıkmadan alınmış.

Sahada futbol oynayacak olanlar ve oynatacak olanlar, tribünleri dolduracak olanlar insan değil mi? Onlar hasta olmaz mı, hangi kafa böyle bir karar alır ki, futbol önceden spordu şimdilerde para üzerine kurulmuş bir sanayi oluvermiş.

Futbol müsabakaları taraftarlı oynanacaksa tribünleri dolduracak olan taraftarlar arasında salgın mesafesine önem verilecek mi acaba, yoksa tribünler dolsun kulüplere ve federasyona para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı mı işleyecek?

 

YAKAKENT TÜRKİYE’DE DEĞİL Mİ?

Samsun’un Batı’daki son ilçesi Yakakent’ten şikâyetler geliyor. Gelen şikâyetin başında da 23 Nisan gününün gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tül Türkiye’nin saat 21’de İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan söylemesine rağmen bunun Yakakent’te neden yapılmadığı şeklinde.

Tam da o sırada Camilerden ezan seslerinin yükselmesi ve İstiklal Marşı’nın okutulmamasının nedenini İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü açıklarlar herhalde.

Samsun Valiliği ve Samsun Müftülüğü bu konunun üzerine gider ve hesap sorarsa…

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüst insan her zaman gerçeği söyler, akıllı insan ise sadece zamanı gelince. (Bernard Shaw)