bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Havza ve Vezirköprü'den Fatura İsyanı
Yazarlar // 25 Ocak 2018 Perşembe 21:43

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde incelemelerde bulunup vatandaşların dertlerini dinlerken bir gerçek de ortaya çıktı.

Kemal Zeybek, "Bütünşehir yasası ile köylüden vergi alınmaya başlandı. Hatta kendi getirdiği suyu bile geriye dönük borçlandırdılar "dedi.

Vatandaşlar burada isyan edecek duruma gelmiş durumdalar. Hatırlarsınız Yakakent’te de buna benzer bir durum vardı. Su değilse bile kanalizasyon isyanıydı bu.

Acaba sadece bu iki ve üç ilçede mi bu isyanlar. Elbette hayır, ancak vatandaşlar çoğu yerde seslerini çıkaramıyorlar sanırım.  Üzerlerinde parti desteği mi var, yoksa belediyenin hizmet baskısı mı b.ilemiyorum.

Çünkü halkın çoğu artık sessiz kalmayı seçiyor, konuşmuyor. Ses çıkarılan toplumlardan değil ses vermeyen toplumlardan korkulması gerektiği unutulmamalıdır.

Havza ve Vezirköprü’de ne oluyor diyeceksiniz, bu su isyanı neden?

Bütünşehir ilçelerde hizmet veriyor vatandaştan katılım parası alıyor, yani kısaca hizmet vermiyor da taşeronluk yapıyor. İsyan buna da değil.

Mahalle yapılan köylerin çoğunda vatandaşlar kendi sularını kaynaklardan getiriyordu. Bütünşehir şimdi bu sular için de fatura gönderiyormuş ve isyan buna. Kemal Zeybek çıkardı bu gerçeği suyun üzerine.

Merak ediyorum, Beştepe’de yapılacak toplantıda muhtarlar bu sıkıntılarını Sayın Cumhurbaşkanı’na iletebildiler mi bugüne kadar, son toplantıda iletebildiler mi?

Ben duymadım da…

Vatandaş, seçtiği muhtarın sorunlarını iletebildiğini duyabildi mi acaba?

 

TÜRK GENÇLERİ AFRİN’E YÜRÜYOR

Ordumuz Afrin operasyonuna başladı ve gelen haberlere göre başarıyla da sürdürüyor. Bu operasyon Türkiye sınırlarının güvence altına alınabilmesi için yapılıyor. Bu arada Suriye de terör örgütlerinden arındırılıyor.

Böyle bir operasyonlarda zayiat da olacak, şehitler gelecek oradan ve geliyor da.

Canımı sıkan ise benim evladım sınırlarımı temizlerken şehit olurken, Suriye’yi de bu unsurlardan temizlerken, Suriyeli asker olabilecek gençlerin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde boy göstermesi ve ayrıca da kendilerine maaş ödenmesi ağırıma gidiyor, bunu hazmedemiyorum.

Bu Suriyelilere maaş verilmemeli ve ülkelerini teröre karşı savunmak için sınır dışı edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Çiftlik Caddesinde benim paramla aldıkları maaşlarla hava atacaklarına terör örgütlerine karşı gidip ülkelerini savunsunlar daha iyi değil mi?

Suriyeli gençler ülkelerini savunmayacak benim genim gidip oradan şehit olarak dönecek, ben de burada Şehitler Ölmez diye bağıracağım.

Kimse bu yazdıklarımı yanlış anlamasın. Türkiye’nin o bölgeye operasyon düzenlemesini sonuna kadar destekleyenlerden birisiyim. Hazmedemediğim vatanlarını savurmayıp kaçan insanları görmek oluyor.

 

GREVE KARŞI LOKAVT

Otomotiv, beyaz eşya ve demir-çelik sektöründe çalışan 130 bin işçiyi temsil eden üç sendikanın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşamayarak grev kararı almıştı.

Açıklamanın ardından işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) lokavt kararı aldı.

Bu ne demek?

Bu üretimin durması, piyasaların gerilemesi, ihracatın durma aşamasına gelmesi ve yurt içinde fiyatların yükselmesi demektir.

Kararlar alınabilir de uygulanabilir mi bu konuda şüphelerim var.

Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi ile değil de Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetiliyor bir süredir. Bir KHK ile hem grev hem de lokavt kararları engellenebilir mi acaba?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Cehalet her zaman kendisine hayran olmaya hazırdır. (Santra Guitry)