bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
HAVA PARASI ALINACAK MI?
Yazarlar // 7 Şubat 2020 Cuma 08:44

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in tartışmalı bir anket ile trafiğe açma kararı aldığı Çiftlik Caddesi'ne, araçlar girmeye başladı.

Sözüm ona anket yapıldı. Üç beş kişi evet demiş ve bunun adı da kamı oyu yoklaması olmuş. Bunun sonucunda da açılmış Çiftlik Caddesi. Caddenin sağına ve soluna girişinde solunda ve sağında düzenlemeler yapıldıktan sonra da parkomat kazıkları çakıldı.

Ücret levhaları var. Yani, araçlar girecek duranlardan da para alınacak.

Alınacak para belediyeye gidecek ve vatandaşa hizmet olarak geri mi dönecek yoksa ihale yoluyla işletmeciye mi satılacak? Şimdiden soralım bakalım, engellilerin kullandığı araçlar için de ücret alınacak mı?

Samsun Büyükşehir Belediyesinin yatırım yapabilmek için paraya ihtiyacı vardır elbet, o nedenle taşıma ücretlerine zam yapıyor, suya zam yapmak bir tarafa adeta bindiriyor, doğalgaz ise yakabilene aşk olsun vatandaş battaniyeye sarılıp oturuyor evinde.

Kısaca Samsun Büyükşehir Belediyesi sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor.

Soralım: Sayın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Samsun’da yaşayanlardan “hava vergisi” de alınacak mı ve alınacaksa zamları aylık mı yıllık mı olacak, TEFE’ye veya TÜFE’ye bağlı mı kalınacak?

Farkında mısınız Samsun’da Büyükşehir Belediyeciliği üretmek yerine yapılanların satımıyla yönetiliyor.

 

SAMSUN GÖÇ VERİYOR

Samsun’da hayat nasıl geçiyor diye düşününce bazı araştırmalara bakınca insanların bu şehri terk etmeye başladıklarını görüyorsunuz. Yıllardır göç alan Samsun’un son yıllarda göç veren iller arasına girdiğini görüyoruz. Kısacası Samsun’dan kaçan kurtuluyor.

Samsun’un göç aldığını sananlar ise aldanıyor çünkü gelenlerin çoğu Bu kentin üretimine değil tüketiminin artmasına yol açanlar.

Özellikle de önce misafir denilen şimdilerde ise ev sahibi olan sığınmacılar. Ülkelerini kurtarmak yerine kaçanlar artırıyor nüfusu. Minik minik çocuklar burada doğunca nüfusumuz artmış gibi gösteriliyor.

İki yanında Çarşamba ve Bafra gibi ovaları bulunan Samsun’a güney illerinden sebze ve meyve geliyorsa kim hangi üretimden bahsediyor.

Samsun’da sadece yapılanlar bozuluyor sonra yerine yenileri yapılıyor. Vatandaştan alınan vergiler de böylece boşa harcanmış oluyor. Biz Samsun’da yaşayanlar olarak ne yapacağız peki?

Aklımızı başımıza alıp biat etmekten vazgeçeceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Zavallı koyun sürüsü! Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da...(Cenap Şahabettin)