bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hata Kimde?
Yazarlar // 24 Şubat 2020 Pazartesi 17:40

İsmail BAŞARAN

Gazetecilik mesleğine ilk başlayan ve muhabirlik yapma kararı alanlara söylenen şu cümle hep aklımdadır: Önemli olan olayı yazmak değil, ayrıntılarını aktarabilmektir, çünkü haber ayrıntılarda gizlidir.

Bizler öyle takılmışız ki olayların peşine gününde ayrıntıları görmekte zorlanır olmuşuz. Gerçi bu konudaki hatanın bir bölümü de bizlerden bilgi saklayanlardır ya her neyse.

Samsun’da Çiftlik Caddesi’nde otolar park ediyor, buradan da parkomatlardan gelir sağlanıyor. Vatandaşın da cebinden para çıkıyor. Belediye elbette bu parkomatlardan da gelir elde ediyor. Önemli olan belediyenin gelir elde etmesi değil, bu geliri nereye harcadığıdır. Alınan paralar vatandaşa hizmet olarak mı gidiyor yoksa yünsek maaşlarla işe alınanların cebine mi gidiyor, yani bu yolla da yandaş mı kazanmış oluyor?

Vatandaş her gün gelen zamların altında ezilirken bir taraftan da paralar ne oluyor diye soruyor. Sahi alınan vergiler ve ücretler nerelere harcanıyor neden açıklanmıyor?

Sadece Büyükşehir Belediyesi değil tüm ilçe belediyeleri de aldıkları vergileri nerelere harcadıklarını açıklamalılar, vatandaş da parasının kimlere ve hangi hizmetlere gittiğini öğrenmelidir. Bu konuda bir hata varsa da hatanın kimde olduğunu nasıl öğreneceğiz. Vatandaş sorgulamayarak mı hata yapıyor, kurumlar hesap vermemekle mi hataya düşüyor?

 

CEMAL AĞA VE BİR ANISI

Eski Cumhurbaşkanlarından Cemal Gürsel yaptığı bir ziyaretten sonra CHP Genel Merkez binasından çıkıyordu. Cumhurbaşkanını görmek için parti binasının karşısındaki duvarda bekleyen köylü vatandaşlar, Gürsel'i görünce birden alkışlamaya başladılar. Bu arada köylülerden biri, heyecanına yenilerek başladı yüksek sesle bağırmaya:

"Yaşşşaaa aslanların aslanı, paşaların paşası, babaların babası, Büyük Reisicumhurumuz, Sayın Gürsel Paşamız, Generalimiz, Kumandanımız, babamız bin yaşşaaaa... Bravoooooooo!"

Gürsel, gözlerini hafifçe kısarak sesin geldiği tarafa baktı. Sonra da yanındaki gazeteciye dönerek fısıldadı: "Amma da palavra sıkıyor, değil mi?"

Sadece eskiden değil bugün de aynı oluyor Türkiye’de Devlet büyükleri gezilerinde eskiden olduğu gibi karşılanıyor ve alkışlanıyor. Elbette bunu yapanlar da vatandaşlar.

Hükümeti yöneten bu devlet büyüklerimizi alkışlayan vatandaşlarımızın büyük bölümü akşam evlerine dönerken pazarlarda sıkı bir pazarlık yapıyor ve eskiden en az iki kilo alanların çoğu artık tane olarak alışveriş yapıyor. O alkışlayanların büyük bölümü palavra mı sıkıyor dersiniz…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Demir tava gelir kömür biter, akıl başa gelir ömür biter...