bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hastanelerde Yatak mı Kalmadı?
Yazarlar // 25 Eylül 2020 Cuma 10:10

İsmail BAŞARAN

Samsun Zülkif Valisi Dağlı, Toplu taşımada coronavirus tedbir denetimine çıktı. Vali Dağlı, Covid-19 şikâyet hattına ihbar yağıyor. 50’nin üzerinde pozitif vakayı yurtlarda misafir ediyoruz. Evde kalmayan pozitif vakalara acımayacağız” dedi.

Coronavirus denetimleri kapsamında dün Samsun’da toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı. Denetime Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı da katıldı. Cumhuriyet meydanı İstasyonu’nda bekleyen vatandaşlarla görüşen, akabinde tramvayın içerisini denetleyen Vali Dağlı maske, mesafe, sağlığa uygunluk uyarısında bulundu. Vali Bey bu arada Samsun’da yurtlarda 50 kişinin zorunlu karantinada olduğunu söyledi. Denetleme yapan Dağlı, karantina kurallarına uymayan vatandaşların devlet yurtlarında zorunlu karantinada tutulduklarını hatırlattı. Vali Dağlı, evde kalmayan pozitif vakalara almayacaklarını söyledi. Şikâyet hattına yapılan başvurularda sonuç alınabiliyor mu, hastalar sadece yurtlara mı yatırılıyor?

Oysa bu insanların önce hasta olup olmadıkları belirlenmeli sonra da öğrenci yurduna değil de hastanede tedavi altına alınmalı. Eğer doğrudan sağlık kurumuna gidilmiyorsa durum içler acısı demektir. Hastalığından şüphe edilen kişi hasta mı değil mi diye hastaneye getirilmeli veya gönderilmeli yurtlara değil. Yurda gönderilenler burada kontrol ediliyorlar mı negatif mi? Sayın Vali de hastalık şüphesi olanların yurt a yerine hastaneye gönderilmesi gerektiğini biliyordur mutlaka. Eğer doğrudan hastaneye değil de yurda gönderiliyorlarsa durum iç açıcı değildir. Çünkü ya hastanelerde yeterli yatak kapasitesi yoktur ya da yataklar ve servisler doludur.

Yapılan açıklamalara ve söylentilere bakıldığında aşı henüz belli değil, sadece çıktığı söyleniyor da aşıdan iyi volana rastlanmıyor, o zaman ne yapacağız yatak sayısını artıracak veya denetimleri sıkıştıracağız. Sayın Vali de bu konuda girişimlere başlamıştır sanırım.

 

FIRSATÇILAR VE KORONA

Dünya ülkeleri gibi Türkiye'yi de vuran salgın nedeniyle vatandaşlar güçlük çekerken güçlüklerin arasına ekonomi de katıldı. Tüm söylemlere rağmen Türkiye’de yükselen hayat pahalılığı, iktidarın eleştirileri duymazlıktan gelmesi sonrası uçtu. Bir hafta önce alınan yiyecek ve giyecek maddelerinde fiyatlar yükseldi, ancak ne hikmetse İktidar halen enflasyon rakamlarının yükselmediğini anlatmaya çalışıyor. Buna da şükür ya enflasyon düşüyor deselerdi ne olacaktı?

Birçoğumuz akıl sağlığımız mı bozuldu diye sağlık kurumlarına akıl edecekti.

E iktidar ortakları insanları doktor doktor dolaştırmayın da şu enflasyonun gerçek rakamlarını görün ve açıklayın. Dolar fırlamış gidiyor, paramız yabancı paralar karşısında değer kaybediyor, üretin çakılmış durumda ancak Türkiye uçuyor. Yönetenler rica ediyorum doktora gidin beyinlerinizi ve algılamanızı ölçtürün. Yoksa vatandaş gerçekten çıldıracak.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Unutmayın, yaktığınız can kadar canınız yanacak ve üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz.