bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hastalıktan Beslenenler
Yazarlar // 8 Nisan 2020 Çarşamba 19:08

İsmail BAŞARAN

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni maske kararları alındı. Kurul, market, pazaryerleri ve kalabalık ortamlarda maske kullanma zorunluluğu getirilmesi sonrasında bir dizi yasaklama daha getirdi.

Kurul, il genelindeki tüm toplu taşıma araçları ve tüm sağlık kurumlarında maske kullanmayı zorunlu hale getirdi.

Samsun genelinde kullanılan toplu taşıma araçları ve sağlık hizmet sunucularına (Tüm Kamu ve Özel Hastaneler, Aile Sağlığı Mrkz.vb.) maskesiz girişlerin yasaklanmasına karar verildi ve uygulanmaya başlandı.

Hükümet tarafından alınan bir kararla maske takılması market ve pazarlarda maske takılmasını zorunlu kılan bir karar aldı tamam da maskelerin parayla satılır olması mideleri bulandırdı. Dünyanın her tarafında ücretsiz dağıtılan maskeler neden Türkiye’de satılıyor? Önce Devlet Hastanelerinin adı değiştirildi, sonra millet hastaneleri yapıldı ardından da özel hastaneler devreye girdi, yani vatandanlar sağlıklarını para karşılığı almak zorunda bırakıldı.

Görevliler Pazar yerlerini denetliyor mu, denetliyorsa uygulamayı görmüyorlar mı? Tezgâhlar arasındaki mesafeye uyuluyor mu, hayır. Vatandaş pazara maskeyle mi gidiyor, genelde hayır.

Sözüm ona çevreyi temiz tutmak amacıyla marketlerde naylon torbalar parayla satılır oldu vatandaş haliyle önce kızdı sonra torbaları almaya başladı. Kimin cebine girdi torba paraları? Yine işadamlarının cebine girdi paralar. Bilsem yapmasını file örerek vatandaşa dağıtacağım hem çevre kirlenmez hem de zincir marketler naylon torba satmazlar.

İşin özeti Türkiye’de yapılan ve alınan kararların büyük bölümü para babalarını daha da zenginleştirmek ve garibanı daha da garipleştirmek amacıyla alınmış oluyor. Vatandaşın önce alım gücü azaltılıyor, sonra kendisine yardım ediliyor ardından da iktidarda kalabilmek amacıyla oyları isteniyor.

 

YAŞLILAR VE MAAŞLAR

Özellikle emekli yaşlılar bankalara yatırılacak emekli maaşlarını nasıl alacaklar? Herhalde vatandaşların hesaplarına yatırılacak paralar, tamam da bu paraları nasıl alacak yaşlılar?

Banka önüne gitse yasak, PTT tarafından evlerine elden gönderilse bu sistem de pek mümkün gibi gelmiyor bana. O kadar emekliye maaşlarını elden evlerine ve adreslerine göndermek için ne personel ne de süre yeterli olabilir.

Neymiş, bankalar hesaplara yaktırırsa iyi olacakmış. Tamam, da Türkiye’de maaşı hesabına yatırılacak olan emekli kaç kişi akıllı telefon üzerinden borçlarını ödeyebilecek ki?

Toplumlar böyledir işte. Bir tarafta aç kalıp karınlarını doyurmak için uğraş verenler, korona nedeniyle işlerinden olanlar, sokağa çıkamayanlar, diğer tarafta “Bas bas paraları Leyla’ya, bir daha mı geleceğiz Dünya’ya” diye her olumsuzluğu kendi lehlerine çevirme gayreti içinde olanlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Alışkanlıklar bırakılmazlarsa, zamanla en çok gerek duyulan şeyler olurlar.  Augustus