bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
HARAM OLSUN!
Yazarlar // 12 Şubat 2020 Çarşamba 23:37

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, dışarıdan çalışıp, belediyeden yüksek tutarda maaş aldığı iddia edilen basın danışmanı Melike Aktel gündemdeki yerini korurken, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen '5 yeni başkan danışmanı' teklifi, kıyak ücretli yeni danışmanların da yolda olduğunu ortaya koydu.


Gelsinler, yesinler, yeter ki gitmesini ve yargı karşısında hesap vermesini bilsinler. Elbet gelecek bu harmanın sonu. Harman deyince de Osmanlı’nın son zamanlarını anlatan Tevfik Fikret bakın ne demişti 1800’lü yılların sonlarına doğru.


Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!

Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!

Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,

Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak…

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Tevfik Fikret HAN-I YAĞMA adlı şiirinde bir dönemi değil de sanki bugünleri anlatıyordu. Osmanlı döneminde de aynıydı, “Biz Türk değil Osmanlı’yız” diye bağıranların seçtiklerinin yönettiği Türkiye’de de aynı oluyor.

Yani kısaca yine değerler satılıyor, yine saraylar yapılıyor ve içinde oturanlar afiyetle geçiniyor, vatandaş ise bir tas çorbaya ve bir dilim ekmeğe mahkûm ediliyor.

Bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum, eğer harama helale inanıyorlarsa “milleti açken tok olanlara “haram olsun” diyorum.



ALİCENGİZ OYUNU
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar "Depremi fırsat bilip yapılmaya çalışılan yeni imar planı değişikliklerinde “alicengiz oyunu var" dedi. Yaşar sonra da ekledi: Bunu doğru bulmuyorum.

Planla adaletsiz bir plan ortaya çıkacakmış. Doğrudur, son yıllarda adalet nere var ki. İnsanların malları ellerinden yol yapacağız bahanesiyle alınmıyor mu, alınan mallara değeri veriliyor mu, hayır. Türkiye’de insanlar İstanbul Kanalı’nın çevresindeki arazilere odaklandırılıyor. Acaba Samsun’da yapılacak imar değişikliklerinde planları erkenden bilip de arazi kapatanlar var mı yok mu?

Aklıma bu sorular gelirken burnuma da pis kokular gelmiyor değil. İmar değişikliği varsa kesin birileri için getirim vardır. Deprem bahaneleri vatandaşların ellerinden arsalarının ve binalarının alınması için birilerine peşkeş çekilmemelidir.


GÜNÜN SÖZÜ

Rüşvetçi politikacıları, düzenbazları, hırsızları ve hainleri seçen halk, kurban değil suç ortağıdır. (George Orwell)