bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hamsi Koyamadım Tavaya
Yazarlar // 6 Nisan 2022 Çarşamba 01:06

İsmail BAŞARAN

Aslı şöyle olacak: Hamsi koydum tavaya başladı oynamaya. Ancak tavaya hamsi girmediği için de oynamasına da hasret kaldık. Oysa Karadeniz bölgesinin her tarafının baş yemeğidir hamsi. Zamanında tazesi zamanı geçince de tuzlusu giren tavaya.

Samsun’da maalesef ne tuzlusu ne de tazesi giremiyor her tavaya. Eskiden sofraların baş yemeği olan hamsi tava fiyatından dolayı artık garibanın yiyebileceği balık olmaktan çıkmış durumda. Yanına yanaşanlar yan yan kaçıyorlar hamsinin yanından. İki gün önce bizim masaya da geldi, Allah’a şükürler olsun.  Yerken fiyatı aklıma gelince de ağzımın tadı kaçıverdi. Allah olmayana da versin. Diğer balıkların yanına bile yaklaşabilmek mümkün görünmüyor çünkü hani İktidarın maaşlara yaptığı zam var ya, Samsun’da insanlar balık tezgâhlarının yanına gidemeden ceplerinde sadece ekmek alabilecek para kalıyor da ondan.

TV haberlerinde muhalefet partilerin kazandığı belediyelerin ekmek fabrikaları kurup vatandaşa ucuz ekmek sattıklarını izliyoruz. Peki, Samsun Büyükşehir Belediyesi neden acaba böyle bir ekmek fabrikası kurup vatandaşa ucuz ekmek satmıyor? Cumhuriyet Meydanı’na kocaman bir çadır kurup bir ramazan boyunca iftar yemeği vermiyor, neden parası mı yok Büyükşehir Belediyesinin?

 

MHP'DEN ZAM TEPKİSİ

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak da zamlara tepki gösterdi. Temel gıda ürünleri, akaryakıt, elektrik ve doğalgaza gelen zamların artık can yaktığını söyleyen Karapıçak, "Zamlar bizim de canımızı yakıyor. Artık bu zamların kontrol altına alınması gerekiyor. Cumhur İttifakı'nın attığı adımlar ile yıl sonuna doğru enflasyonun düşeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı. Sayın Karapıçak acaba bu söylediğine inanıyor mu, yoksa iş olsun diye mi konuştu?

Sayın Karapıçak madem indirim yapılacak neden bu zamlar yapıldı bir de o konuda bir açıklama yapsanız. Türkiye’nin ekonomisinin iyi yönetilmediğini artık siz de görüyorsunuz ancak sesinizi yüksek çıkaramıyorsunuz çünkü işin sonunda görevden alınmak var.

Ya tepki göstermeyeceksiniz ya da bu tepkinizi Genel Başkanınız Bahçeli'ye de ileteceksiniz. Tepkinizi gösteremiyorsanız yapılan bu zamların ortağı oluyorsunuz. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini mutlaka siz de biliyorsunuz. Rahmetli Türkeş bu partiyi bir başka partiye payanda olsun diye mi bıraktı size bir de onu düşünün.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İman etmek, görünmeyene inanmaktır. Mükâfatı ise görünmeyeni görmektir.(St. Augustine)