bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hamsi Fiyatı Cep Yakıyor
Yazarlar // 9 Kasım 2021 Salı 20:58

İsmail BAŞARAN

Pazar fiyatları cep yakıyor tamam üretim azaldı, tüketim artıyor. Türkiye üretime dayalı ekonomi yerine ithalat yapan ülke haline getirildi, buna da tamam. Eskiden fakirin sofrasının vazgeçilmezi olan hamsi fiyatlarındaki artışlara tamam diyemem arkadaş.

Hamsi eskiden dar gelirlilerin sofrasının baş tacıydı da şimdi ise sultanların sofrasına layık bir gıda ürünü haline geldi.
Neden peki? Bilinçsiz avlanmadır bunun adı. Bunun adı ayrıca, denizdeki mazotla çalışan motorların kullandığı akaryakıt fiyatlarındaki artışların önünün alınamamasıdır. Neden bu artışlar? İktidarın balıkçının yanında olmamasıdır bunun nedeni. Akaryakıt fiyatlarını artırıyorsunuz da Allah rızası için denizde avlanan motorların akaryakıtında indirime gidin. Özellikle de hamsi zamanı. Yasal sınırları dışında hamsi avcılığı yapılmakta değil, her şey yasal. Ancak mazot pahallı, o nedenle de tezgâhlara yansıyor. Bu nedenle de özellikle dar gelirliler bırakın lüferi, kalkanı, çinakopu, hamsiyi bile yemekte zorlanıyor. Nerede kaldı o eskiden yapılan hamsi ızgaralar, evde bile artık tane ile yiyor insanlarımız hamsiyi. İşte İktidar’ın ekonomi politikalarının Türkiye’nin getirildiği durum budur. Hamsi fiyatı da uçuyor, Karadeniz bölgesinde uçuyorsa hamsi fiyatları ve 15 liranın altına bir türlü düşmüyorsa bundan sonra hepten yandı hem balıkçı hem tüketici. Yazıyı yazarken bile hamsi kokusu alır gibi oldum. Izgara hamsi olsa da yesek…

AKILLI IŞIK SİSTEMİ
“Kim demiş kırmızı ışıkta geçilmez diye? Rahmetli geçerdi.” Bu duvar yazısını okuyunca Samsun’da kaç liraya yaptırıldığı açıklanamayan bir akıllı ışık sistemi var ya o geldi aklıma. Pazar günü o ışık sisteminin bir bölümünden geçmek durumunda kaldım. İyi ki direksiyon benim elimde değildi, yoksa trafiği altüst edecektim. Bu nasıl sistem Mustafa Demir, hiç direksiyona oturup geçtin mi o kavşaklardan ve o ışıkların yandığı yerlerden.
Herhalde geçmemişsindir, senin altında çakarlı araba var ışık olsa da olmasa da geçiyorsun tabi, ancak vatandaş bir ışığı değil birçok ışığı takip etmek zorunda kalıyor. Buraya not düşeyim, bugünkü ışık sisteminde o kavşaklarda kaza sayısı ne kadar sistem devreye girdiğinde kaza sisteminin ne kadar olduğunu birileri herhalde not ederler.

SALGININ DURUMU NE?
Türkiye’nin salgın ile mücadelesinde gelinen nokta ve aşılama oranları TV Kanallarında açıklanıyor da Samsun’da İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda vatandaşın duyabileceği bir şekilde açıklamada bulunuyor mu? Bulunuyorsa teşekkürler, bulunmuyorsa da bu konuda her gün açıklama yapılmalı ve vatandaş bilgilendirilmelidir. Vatandaş bilgilendirmediği her gün Samsun Sağlık İl Müdürlüğü görevini yapmamış olacaktır. Samsun’la ilgili açıklamalar Bakanlık tarafından yapılıyor ve TV’den tren gibi geçip gidiyor, bu bilgiler de özellikle kırsaldaki vatandaşlarımız tarafından tam anlamıyla anlaşılamıyor. Anlaşılmayınca da aşılama konusunda vatandaşın aklı karışıyor. Bu konuda Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Samsun medyasına her gün açıklama yapmalıdır ki vatandaş bilgilendirilsin.

GÜNÜN SÖZÜ
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. (Thomas Carlyle)