bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hamama Giren Terler
Yazarlar // 16 Eylül 2020 Çarşamba 15:01

İsmail BAŞARAN

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım daha sezonun başında sitem etmeye başladı. Giderin çok ancak gelirin sıfır olmasından yakındı.

Ya ne olacaktı, parayı Samsun halkı, taraftarlar ve Samsun’daki sivil toplum kuruluşlarıyla Kamu kurumları karşılayacaktı, Yıldırım da işin başında bulunacak şirket kar sağlayacaktı, öyle mi?

Sayın Yıldırım’a birilerinin “hamama girenin terleyeceği” gerçeğini hatırlatması gerekiyor. Parayı ben verdim düdüğü ben çalarım diyorsa Yıldırım, işi hemen bırakmalıdır. Hiç merak etmesin Samsunlular Samsunspor’a desteği her zaman yaparlar. Ancak ortak akıl olması gerekir.

Yıldırım, giderlerin çok gelirin ise sıfır noktasında olduğunu ifade etmiş. Sayın Yıldırım, kulüplerin gelirleri bilet, forma satışlarıdır. Loca satışıdır, futbolcu satışlarıdır. El cebe girmeye başladığında Kulüp Samsun’un olmaktan çıkar, şu anda olduğu gibi şahıs malı oluverir. Şahıs malı oluca sahibi vardır, yönetimi o sahip oluşturur, gelir gider dengesini de sahip belirler, aynı Samsunspor’da olduğu gibi. Kısaca Kulüp Başkanının, şirketin sahibinin taraftardan yardım toplaması gibi bir durum ortaya çıkmaz.

Samsunspor’u yönetenler açıklamalarında ağızlarından çıkacak kelimelere veya cümlelere dikkat etmek zorundadır. İlk karşılaşmanın ardından olumsuz düşüncelere sevk edecek açıklamalardan kaçınılmalıdır.

Adının önünde bir firma adı olsa da sonuçta Samsunspor o firmanın değil Samsun’un ve Samsun halkının takımıdır bu asla unutulmamalıdır.

BELEDİYELER HİZMET ATAĞINDA

Samsun Büyükşehir’deki bazı belediyeler uzaktan eğitim konusunda öğrencilerin yanında yer aldı. Canik Belediyesi öğrencilerin erişimini sağlamak için ilçe genelindeki ücretsiz internet ağını fiber altyapı ile güçlendirdi ve Eba Destek noktası oluşturdu.

Ayrıca teknolojiye erişimi kolaylaştırmak için ulaşımın kolay sağlanabildiği Mevlana Eğitim ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Kütüphaneyi EBA Destek noktası haline getirerek öğrencilerin mağdur olmamasını sağladı.

Samsun İlkadım Belediyesi eğitime verdiği desteğin yanında ilçe genelinde yol çalışmaları yapıyor. Atakum Belediyesi de çalışmalarında altyapıya önem veriyor.

Belediye Başkanlarının hizmette ellerini taşın altına koymaları yapılması gereken, ancak durum çok farklı. Tableti olmayan öğrenci eğitimde geri kalıyor.

Samsun’da her öğrencinin tableti yok derslerde geri mi kalacaklar? O zaman sormazlar mı “Hani eğitimdeki eşitlik” diye.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yerel yönetimler soruna bir an önce çözüm bulmalılar. Açıldığı söylenen Millet Bahçeleri kurulacak sistemlerle sosyal mesafesi sınıflara dönüştürülebilirler, benden hatırlatması.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. (Muhittin-i Arabi)