bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Halk Sağlığı Önemli mi?
Yazarlar // 31 Ağustos 2021 Salı 10:10

İsmail BAŞARAN

AK Parti İktidarının en fazla önem verdiği konulardan birisi sağlığa uygunluk ve temizlik, ancak bu konuya yerel yönetimler gerektiği kadar dikkat ediyorlar mı işte bu konu tartışılır. Samsun’un merkezinde olduğu gibi çöpler zaman zaman kutuların dışına atılıyor olabilir ancak görevliler tarafından da alınmıyor. Bu konu< ilçelerde de aynı başıbozukluk içinde görünüyor.

Atık kutularının da yerlerini ayrıca görmek ve uygulamak gerekir. Bir süredir Yakakent ilçesindeyim ve atık kutuları “Kör gözüne parmağım” der gibi ilçenin orta yerlerinde yer alıyor. Samsun’un yazlık bölgelerinden birisi Yakakent’e gidiyorsunuz, ilçede giriyorsunuz ve karşınıza atıkların vatandaşlar tarafından atılması için yapılan kocaman çöp bidonları ve kutuları var. Bu kutuların içine vatandaş çöpünü atıyor, aynı kutudan bir de Merkez Camii’nin hemen önünde hem de cami duvarında bulunuyor. Hani halk arasında bir söz vardır, olmaması gereken konular için “Cami duvarına şaptı” derler ya aynen öyle.

Bu kocaman atık yerlerine ağzındaki maskeyi çıkarıp atanlar da bulunuyor, içine tükürdükleri kâğıtları atanlar da. Yedikleri yemişlerin atıklarını atanlar, kirlilerini bırakanlar var. Her ne kadar Belediye neyin nereye atılması gerektiğini belirten gözler yaptıysa da yani atıklar birbiriyle karışmıyorsa da sonuçta atık atılıyor bu gözlere. Hasta mı değil mi bilmediğiniz insanların ağızlarından veya burunlarından çıkanlar mendillere mendiller de hava yoluyla diğer insanlara gidiyor.

Bir caminin giriş kapısının önüne atık kutusu koymak ne kadar anlamlı bilemiyorum, aynı kutunun kente girişte sizi karşılaması ne kadar anlamlı bunu da bilmiyorum. Bu bir hatadır, salgın hastalığın önlenmesi için yapılmıştır ancak salgına davetiye çıkarmaktır. Bu durum elbette bilinçli yapılmamıştır. Ancak hatadır ve hatadan dönülmesi için Sağlık ilçe Müdürlüğünün görüşleri alınıp yeni yerler bulunmalıdır. Tabi Yakakent’te de halk sağlığına önem veriliyorsa.


SAMSUNSPOR İYİ DEĞİLDİ

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak bir açıklama yapmış ve umut vermiş taraftara. Doğru yapmış da Kocaelispor karşısında takımın ne kadar kötü olduğunu da görmüştür umarım.

Bu iyi olmayan Samsunspor’u istatistiklerle ortaya koyalım. Takım karşılaşma boyunca toplamda 5 şut çekebilmiş. Bunların da isabetli olanı sadece iki tane… Oyun boyunca topla sadece yüzde 29 oranında oynayabilmiş. Rakip 291 pas yaparken Samsunspor sadece 129 pas yapabilmiş. Rakip 8 köşe vuruşu yapmış Samsunsh0or ise sadece bir köşe vuruşu yapabilmiş. Bu da savunmamız sürekli açık verirken, rakip oyunu Samsunspor’un yara sahasına yıkarken Yılport takımı sadece bir köşe vuruşuyla karşılaşmayı bitirmiştir.

Bunların anlamı ne mi? Samsunspor hazırlık dönemini iyi geçirmemiş demektir, futbolcular iyi çalışmamış veya çalıştırılmamış demektir. Bir yenilgi ile morallerin bozulmaması şarttır. Ancak ders almak da önemlidir.

Eğer bir karşılaşmada rakibin yarısından bile az şut atıp gol arayabiliyorsan, savunman da, orta sahadan oyun kurman da gol bölgelerinde başarılı olabilmen de eksiktir. Bu eksikliklerin görülmesi ve giderilmesi için hem oyun düzeni hem de çalışma düzenini değiştirmek ve eksik bölgelerin tamamlanabilmesi için yeni transferler yapılması şarttır.

Savunmanız iyi olabilir, kalenin kontrol altındadır, ancak gol bölgesinde adamınız yoksa eksiksiniz demektir.

Samsunspor’un geçen sezon golcüsü de vardı, orta alanda top dağıtacak futbolcuları da vardı. Takım izleyenlere umut da veriyordu. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım bu konuya el atacak ve Teknik Heyetten eksikliklerin neler olduğunu sorup gereğini yapacaktır.

 

Geçen sezon Lig’in en golcülerinden birisi olan futbolcuyu takımda tutamamak, ya teknik heyetin ya da yönetimin hatasıdır. Bu hatalar giderilmezse bu sezon da geçen sezon yaşanılan olumsuzluklar yaşanabilir. Bu günden önlem alınmalıdır ancak moraller de bozulmamalıdır.