bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Halk Kime Güveniyor?
Yazarlar // 6 Nisan 2020 Pazartesi 10:37

İsmail BAŞARAN

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iban numarası verilerek başlatılan yardım kampanyası ile İstanbul ve Ankara Belediyeleri tarafından başlatılan kampanyalar aklıma bir soru getirdi.

Belediyelere yapılan yardımlar ya Cumhurbaşkanlığı hesabına yatırılan paralardan fazla olursa bu ne anlamına gelecek? Hesaplar açıklandığında “halkın kime daha çok güvendiği ortaya çıktı” diye mi yorumlanacak?

İşte hesaplara el konulmasının gerçek nedeni budur herhalde. AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi böyle bir hesap açsaydı sanrım paralara el konulmazdı.

Halkın CHP’li belediyelere güvendiğinin ortaya çıkması Partili Cumhurbaşkanı’na güvenin azaldığını ortaya çıkarırsa, bu bir kamuoyu yoklaması gibi algılanacak ve belki ve yeni bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sistemin değişmesine yol açacak. Sayın İçişleri Bakanı, vatandaşın yardımını kim aracılığıyla yapacağına nasıl karar verebiliyor. Korkmayın, insanların size neden güvenmediğini sorgulayın.

 

SAMSUN’DA NEDEN YOK?

CHP İl Başkan Fatih Türkel Büyükşehir Belediyesi’nin hemen cevaplaması gereken bir soru sordu:

“Coronavirüs salgını nedeniyle 'evde kalan' vatandaşlara CHP'li belediyelerin içme suyunda yüzde 50 indirim yapıyor, Samsun'da neden yapılmıyor?"

Türkel, bu sorunun ardından elektrik ve doğalgaz faturalarına da indirim istedi. Samsun’da sadece CHP İl Başkanı mı var? Hadi MHP il başkanı destekçi de diğer il başkanları neden seslerini çıkarmıyorlar?

Bu arada belediyelerin Pazar yerlerindeki arlık mesafelerine de hiç bakılmadığı söylemleri geliyor kulaklara. İçişleri Bakanlığı’nın tezgâhlar arasında mesafeler üç metreye çıkarıldı da uyan var mı? Denetimler yeterli mi?

GÜNÜN SÖZÜ

Giysilerini kendilerinin en önemli yanı sayanlar genellikle giysilerinden daha değerli olamazlar. (William Hazlitt)