bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hakan Karaduman’ı Dinlerken
Yazarlar // 19 Eylül 2018 Çarşamba 00:05

Ragıp GÖKER

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Ankara’daki temaslarıyla ilgili bilgi vermek için dün bir basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in de katılımıyla, başka bir görevde olması nedeniyle Yusuf Ziya Yılmaz hariç, Samsun Milletvekilleriyle birlikte yatırımcı bakanlıklarda dört saat süren toplantıda Samsun’da yapılacak yatırımlar ile tamamlanması beklenen yatırımlar üzerine konuşulduğunu söyleyerek söze başladı Karaduman.

Samsun halkının kahir ekseriyeti Yüksek Hızlı Tren istiyor ya, Karaduman’ın açıklamalarından, göre, o trenin bir süre daha hızlanamayacağını ama Samsun – Sivas demiryolu projesindeki iyileştirme çalışmalarının bu yılsonunda bitebileceğini öğrendik.

Sağlıkta, eğitimde ve güvenlikte tasarruf olmayacağını söyledi AK Parti İl Başkanı, bu nedenle Şehir Hastanesi Projesinde gecikme yaşanması beklenmiyor.

Biliyorsunuz kriz nedeniyle henüz başlanmamış projelerin bir süreliğine askıya alınacağını bizzat Cumhurbaşkanı açıklamıştı.

Samsun’a şehir hastanesi gerekli mi?

Bana sorsanız gereksiz bir projedir ve hatta AK Parti’nin sağlık reformu adıyla yürütmekte olduğu projeyi de baltalayacak özelliktedir.

Karaduman’a da ‘’size sorsalar, yapılsın der misiniz?’’ diye sordum bunu.

Bu soruya net bir cevap alamadım il başkanından.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’yerel seçimlerde aday olacak teşkilat başkanları aday olmadan önce bana sorsun’’ şeklindeki açıklamasına dayanarak, ‘’yerel seçimlerde Samsun’da bir belediye başkanlığına aday olacak mısınız?’’ şeklindeki soruma da net bir cevap alamadım.

Önce, ‘’aday olmayı düşünmüyorum’’ derken, partisini seçimlere hazırlarken teşkilatın başında olacağını söyledi ama sunu da eklemeyi ihmal etmedi.

‘’Ak Parti’de, göreve talip olunmaz, görev verilir’’

Bir anlamda hem ‘’Evet’’, hem de ‘’Hayır’’ dedi yani.

Tam bir siyasetçi yaklaşımı aslında.

‘’Hayır’’ derken, açık kapı bırakmayı da ihmal etmiyor yani.

Büyükşehir’in yanı sıra, 16 ilçede belediye başkanlarının AK Partili olduğunu hatırlatarak, Karaduman’a sorularımızdan biri de, ‘’kimlere yola deva edilip edilmeyeceği konusunda teşkilatın fikri alınacak mı?’’ diye de sorduk.

Takvim açıklanmadığı için kimin aday olup olmayacağı henüz bilinmiyor haliyle, mesela bürokratlar veya teşkilat mensupları takvim işlemeye başladığında istifa edip aday olabiliyorlar.

Bu nedenle, ‘’şu başkanla devam edeceğiz, ya da şu isimlerle yollarımızı ayıracağız’’ diyemedi haliyle ama kendilerinin de adaylar konusunda görüşlerinin alınacağını söyledi.

Önümüzdeki yıl 19 Mayıs’ın 100. yılını kutlayacağız.

Kutlamalarla ilgili valiliğin bir hazırlığı var ama Karaduman, Ankara’daki temasları sırasında, kutlamalar konusunda ilgili bakanlıklarla da görüş alış verişinde bulunduklarını da açıkladı.