bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hainler Neden Yakalanamıyor?
Yazarlar // 16 Temmuz 2020 Perşembe 10:07

İsmail BAŞARAN

Aradan yıllar geçiyor ancak ne hikmetse 15 Temmuz hain kalkışımın siyasi ayağı bir türlü bulunamıyor. Neden acaba? İktidar bu kalkışımın gerçek nedenlerini ve yapanları bulmak istemiyor diyeceğim ancak diyemiyorum. Çünkü bu konuda muhalefet tarafından Meclis’te araştırma yapılması isteniyor da İktidar neden buna karşı oy kullanıyor?

Ben buna anlam veremiyorum, elbette bir anam verecek olanlar bulunur, bu gerçekler de belki çok yakında iktidar değişikliğinde ortaya çıkabilir. Bu kanıya nereden vardım, bugün bu gündeme getirilmelimiydi?

Hain kalkışımın üzerinden geçen yıllar gösterdi ki İktidarın büyük ortağı AK Parti’de büyük ölçüde kan kaybı var. AK Parti sürekli doğuruyor, ayrılanlar parti kuruyor, ayrılacak olanlar bulunduğu da kulislerde söylenip duruyor. Ayrılanlar, AK Parti ile mi bir araya gelecekler TBMM’de yoksa muhalefetle mi yol yürüyecekler?

Soruya verilecek yanık kolay: Eğer AK Parti ile yürüyecek olsalar ayrılmazlardı, demek ki kendi yollarımı çizecekler. Bu yolda kimlerle birlik olacaklar, tabi ki MİLLET İttifakı ile. Bu birliktelik de CUMHUR ittifakının seçim kaybetmesine yol açabilir. Peki, bu ne demek?

Türkiye’de Başkanlık sisteminin ve tek adamlık döneminin kaldırılmasının yolunun açılması kolalaşabilir. İşte bu gerçekleşirse sanırım dananın kuyruğu kopar. Yeni kurulacak hükümetle Başbakanlık Sistemi yine geri gelirse, TBMM de işlevine kavuşursa korkusu şimdiden başlamıştır.

Atatürk’e karşı hakaretlerde bulunanlar yargı karşısına çıkabilir, Türk Ordusunun silah fabrikalarını satanlardan hesap sorulabilir. Türkiye’nin madenlerinin kimler tarafından kimlere satıldığı gün yüzüne çıkar. Özellikle de önümüzdeki yılların bir numarası olan Türkiye’deki bor madenlerinin satışlarından kimlerin nemalandığını da vatandaş öğrenir.

 

MİLLET BAHÇESİ

İktidar tarafından çeşitli fabrikaların satılması ve işçilerin işsiz bırakılacak bir ay bir simide muhtaç edilmesinin ardından iktidar MİLLT BAHÇESİ kurdu. Sadece Samsun’da değil Türkiye’nin her tarafında kuruldu bu bahçeler.

Peki, bu bahçeler için ne kadar para harcandı, bu harcanan paralarla kaç işletme kurulur ve üretime katkı sağlanacağı gibi işsize de iş bulunabilinirdi?

İktidar tarafından böyle soruların sormasının istenmediği için mi kuruldu bu millet bahçeleri? Orda çay ve simit dağıtılıyor mu, öyle denilmişti de, bütçesinde para kalmayan Türkiye çay ve simit dağıtılacak sözünden de vazgeçsin…

Birden aklıma takıldı. Diyanet afişler asmış, kurbanlık paralarını bize verin sizin adınıza yardım yapalım diyorlar. Bu uygulama caiz midir acaba, bırakın insanları ailesinden komşusundan başlasın yardıma, size ne kimin nereye yardım yapacağını belirlemek.

Ey Diyanet, Allah rızası için bir fetva da hırsızlık, kamu malını zimmetine geçirmek, tecavüz gibi konularda fetva ver de insanlar rahatlasınlar ha, olmaz mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.  Eflatun