bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hafif Raylıya Ek Vagon Şart
Yazarlar // 28 Haziran 2022 Salı 13:49

İsmail BAŞARAN

Dört kişilik avcı gurubu, tecrübeli avcı Temel'in önderliğinde ormanda ilerlemektedirler. Karşılarına küçük bir delik çıkar.

Temel:  Yatın yere, tavşan deliği!

Bütün avcılar yere yatarlar. Gerçekten bir müddet sonra delikten tavşan çıkar. Avcılar hemen vururlar. Tekrar yürümeye başlarlar. Bir süre sonra büyükçe bir delik çıkar karşılarına. Temel: Yatın yere, tilki deliği! Yatarlar. Biraz sonra tilki çıkar. Onu da vururlar. Tekrar yola düşerler. Bu defa daha büyük bir delik çıkar. Temel: Yatın yere, ayı ini!

Yere yatarlar ve çıkan ayıyı vururlar. İyice keyiflenen avcılar yürümeye devam ederler. Kısa bir zaman sonra kocaman bir deliğin başında dururlar. Acemiler hep birden Temel'e bakar. Temel: Uşaklar ne çıkacağını bilmiyorum. Ama yatın yere, ne çıkarsa bahtımıza! Ertesi gün gazetelerde manşet: Dört avcı tren altında can verdi...

Samsun’daki hafif raylı tam da bu fıkradaki gibi, ava giderken avlanabilirsiniz haberiniz olsun. Hafif Raylı ’nın vagon sayılarının arttırılması gerekiyor, ya da sefer sayıları artırılabilir. Samsun’da yaşayanlar bilirler, önceleri kent merkezinden Atakum bölgesine giderken belediye otobüsleri ve minibüsler kullanılırdı. Daha sonra hafif raylı devreye girdi. Şimdilerde hafif raylı sistem de yetersiz hale geldi. Ya sefer sayılarının artırılması ya da tren vagon sayılarının artırılması şart durumda...

Bir hafta içinde birkaç kez bindiğim hafif raylıyı kullananlar adeta sırt sırta duruyorlar. İnsanlar nefes almakta bile güçlük çekiyorlar, hatta duraklar arasında hemen raylıyı terk edenler bile oluyor. Bunun nedeni Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taşıma işine yeteri kadar önem vermemesinden kaynaklanıyor. Bunun önüne geçebilmek mümkün müdür, evet. Bunun için Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne görev düşüyor.

Son iki üç günden beri Atakum tarafında kaldım, gördüğüm manzara hiç de iç açıcı değil. İnsanlar hem otobüslerde hem de hafif raylıda adeta balık istifi gibi. Sadece kent içinde değil bu ulaşım sorununun yükselmesi. İlçelerin Samsun merkezine gelen taşıma araçlarında da olumsuzluklar yaşanıyor. Özellikle İlçelerden gelen otobüsler ve minibüslerin kent merkezine gelişleri vatandaşı hayatından bezdiriyor.

SAMSUN SELE HAZIR MI?

Son günlerde yağan yağmurlar soruyu sorduruyor: Samsun sele hazır mı? Gördüğün ve yaşadığım kadarıyla hiç de hazır değil. Öncelikle ilçelerden gelen minibüslerin içindeki vatandaşların kent merkezine taşınması günden güne güçleniyor. Bunun nedeni Samsun’daki taşımacılık sorununun günden güne artması ve belediyelerin bu konuda çözüm üretememesidir.

Bunun sonucu da Samsun’un sele hazır olmadığı gözler önüne seriliyor. Evet, Samsun’da bir yağmur yağınca hem kent merkezinde hem de ilçelerde sorun günden güne büyüyor. Oysa Samsun’un kent merkezi deniz kenarındadır. Şayet iyi bir planlama yapılsaydı kent merkezinde sel suları caddelerde birikmez vatandaşlar da rahat nefes alırlardı. Samsun’un kent merkezi ve bazı ilçeleri AK Parti’li Başkanlar tarafından yönetiliyorlar. Son 15 yıldan beri yağmur için hiç mi önlem alınmadı?

Samsunluya yağmur yağdığında eziyet çektirenler önümüzdeki seçimlerde vatandaşın karşısına çıkınca ne diyecekler merak ediyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Evlenmeden önce gözlerinizi dört açarsanız, evlendikten sonra yarı yarıya kapatabilirsiniz. (Benjamin Franklin)