bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Haber İyi de...
Yazarlar // 22 Haziran 2022 Çarşamba 21:36

İsmail BAŞARAN

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra ilçesi Çetinkaya mevkiinde zamanında vatandaşların katkıları ile imece usulü ile yapımına başlanan ve karkas şekilde atıl kalan hastane binasının eğitim kampüsü olarak değerlendirileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmanın başlatıldığını belirten Kırcalı, "Eski hastane yerine eğitim kampüsü oluşturacağız "dedi.

Arada sırada iyi işler de oluyor Samsun’da. Haber gazetelerde yer alınca bu konuda yazdıklarım da aklıma geldi. Bafra, Alaçam ve Yakakent için harika bir proje bu. Çünkü hastane yapılmaz ise eğitim kampüsü yapılmalı demiştim. Hem öğrenciler gelir hem eğitim alanları Samsun merkezinden ilçelere kaymış olur. Bu eğitim kampüsünün açılması durumunda Samsun’daki öğrenci yığılımı da önlenmiş olacaktır.

Öğrenci sayısının yüksek tutulması durumunda bu ilçelerin nüfus hareketliliği ve esnafın iş yoğunluğu da artar. Üç ilçenin de esnafı, başta olmak üzere evini kiralayacak olan insanlar da faydalanır bundan. Eğitim kampüsünün yapılması durumunda önümüzdeki yıllarda fakülte sayısının da artmasıyla esnafın işleri yoğunlaşır, ilçelerdeki tarihi kalıntılar ve turizm bölgeleri de yoğun ilgi göreceğinden tarih turizmi de artar. Sayın Kırcalı’nın bu girişimi değerini bulur umarım ve de halk tarafından desteklenmesi gerekir.

VATANDAŞI KİM ÖPÜYOR

Temel bir gün roman yazmak ister, işi ticarete vurmaya niyetlidir. Düşünür ve zamanın ünlü yazarına gider. Kapıyı çalar ve içeri girer. "Abi bir roman yazmak istiyorum ama ne yazacağıma karar veremiyorum iyi bir şey yazmam lazım tek çıkarım bu abi" der. Yazar da "bak oğlum din, asalet, gizlilik ve cinselliği birleştirirsen patlama yaparsın" diye öğüt verir. Temel’in aklına yatar ve telaşla ayrılır. 1 ay sonra gelir ve hızla içeri girer "Abi kitabın adını buldum."

"Neymiş oğlum?" "Kontesi kim öptü?" "Aferin oğlum kontesle asaleti, kimle gizliliği, öptü ile cinselliği belirtmişsin ama din yok." Temel hüsranla ayrılır ve ertesi gün gelir. "Buldum abi buldum." "Neymiş oğlum?" "Allah, Allah kontesi kim öptü?"

Kontesi kimin öptüğünü bilmem ancak ben de bir kitap yazmaya kalksam adını “Vatandaşı kim öptü?” koyarım. Gerçi sizlerden birisi de bir kitap yazmaya kalksanız bu soruya cevabı hemen verirsiniz ve de o zaman kitabın adını değiştirmeniz gerekir. Çünkü başlıkta bile soracağınız sorunun yanıtını zaten biliyorsunuz.

Türkiye’de vatandaşı kimin öptüğünü ilkokula yeni başlayan çocuğa sorsanız bile cevabını verebilir ya, bu cevabı bilmesine rağmen veremeyenlerin çok olduğunu görüyordum, ancak vatandaş cevabı hemen veriyor. Evet, vatandaşı iktidar öpüyor, çünkü yapılan her açıklamanın altında iyi niyet göremiyorum, sadece aldatmaca var. Her geçen gün piyasalara zamların gelmesini unutturmak için hep aklımızla alay ediliyor.

GÜNÜN SÖZÜ

İyi görünmeye çalışacağına olduğun gibi görün