bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Güzel Başlangıç
Yazarlar // 4 Eylül 2018 Salı 00:15

İsmail BAŞARAN

Samsunspor Amed Sportif’i kendi saha ve seyircisi önünde ağırladı. Üç puanla da merhaba dedi.

Önce işe iyi tarafından bakalım:

Dibe vurmuş bir Samsunspor’u alan İsmail Uyanık ve arkadaşları önce bir takım yarattı. Sonrasında teknik heyet oluşturuldu, futbolculardan geri gelenler ve yeni gelenler oldu.

Hazırlık kampı ve hazırlık karşılaşmaları, ardından sahaya inildi. Kulüp yeniden yapılandırıldı, taraftar bütünleştirildi. Kısacası Samsunspor rüzgârı bulunduğu ligde esmek için yelkenleri açtı.

Taraftarların ilgi gösterdiği Amed karşılaşması ve alınan sonuçla da taraftara umut verildi. Yönetim girişimleriyle Samsunspor’a sahaya, taraftarın ve Samsun halkının hatta Türk Futbol seyircisinin beğenisine yeniden sunuldu.

Böyle bir girişten ve emeği geçenleri kutladıktan sonra Pazar günü akşamına dönelim.

Futbol denilen oyundan pek anlamam da iyi bir izleyiciyim, bu arada hakemlere de bir zamanlar not veren gözlemcilerdendim, bunu da hatırlatayım.

Dedim ya Samsunspor yeni bir takım, haliyle eksikleri de olacak. Bu eksiklikler çalışarak zaman içinde düzeltilecek.

Karşılaşmada Samsunspor’u öne geçiren gole kadar Kırmızı Beyaz Siyahlı takımda rakip kale önünde heyecandan olsa gerek hatalı adam almalar,kenarlardan gelen toplara yükselememek gibi hatalar vardı.

Samsunspor’un özellikle yan top paslarına ağırlık vermesi, rakibin oyun içinde toparlanmasına ve boşlukları doldurmasına yol açıyor.

O halde yapılması gereken mümkün olduğu kadar yana değil de ileriye yani rakip kaleye doğru oynamak. Bunun için de kondisyonun iyi olması gerekiyor ki Samsunspor oyun içinde zaman zaman bu eksikliği gidermekte zorlandı.

Samsun8spor’un eksik yönlerden bir diğeri ise top alışverişlerde genellikle rakibin arkasında kalınması.

Oysa bu oyunun birinci kuralı ”Top ile rakip oyuncunun arasına girmesi” olmalı.

Bu da zamanla olacaktır ve bu olduğu zaman Samsunspor göze hoş gelecek ve rakip kaleye daha kolaylıkla gidecek belki gol veya goller de bulacaktır.

Galibiyeti alkışlamak ne kadar önemliyse, eksikleri görüp dile getirmek de o kadar önemlidir.

Samsunspor’da teknik heyet pas alışverişleri üzerinde daha çok çalışmayı sağlamalıdır. Bir diğer eksik, adam paylaşmadaki eksikliklerdir.

Oyunu yöneten bir de hakem vardı. Bu hakem faullerde düdüğünü pek de adil çalamadı.

Amed Sportif’in kalecisi Erdi Yokuşlu’nun topu elindeyken hani 18 tabir edilen yer var ya işte o sınırları oyun içinde defalarca aşmasıydı.

Bu arkadaşa sormak gerekir:

Kaleci top elinde kendisine ayrılan sahanın dışına çıkarsa ne yapılmalıdır?

Ve bunu neden yapmamıştır?

Takımların çok çalışacağı karşılaşmalarda kuralları işletecek olan hakemler de biraz çalıştırılmalıdır.

Mustafa İlker Coşkun bu hataları yaparca çok can yakacağa benziyor. Bir de topu o kadar uzaktan islememeli ve pozisyonlara çok uzak kalmamalıdır.

Bütün bunlara rağmen üç puanla başlamak çok çok iyidir.