bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Güvenilir Olmak
Yazarlar // 21 Temmuz 2020 Salı 00:34

Ragıp GÖKER

Ragıp GÖKER

 

Toplumda güvenilir olmak çok önemlidir.

Siyaset kurumu mesela.

Her geçen gün güven kaybediyor.

Neden acaba?

Sorunun cevabı basit aslında.

Dün ‘ak’ dediğine, bugün ‘kara’ diyebiliyor siyaset insanları.

Bu da en saygın kurum olan siyasete güveni azaltıyor.

Bizim meslek de öyle.

Bir zamanların en saygın kurumu olan Türk Basını, ‘’Yazarım ha!’’ deyip, arpalandıktan sonra yazmayanlar yüzünden, güvenilmeyen kurumlar arasında girdi maalesef.

Bizim meslekte işini doğru yapanlar yok mu?

Var elbette.

Ve fakat.

O ‘Yazarım Ha!’cılar yüzünden kurunun yanında yaşın yanması misali, gazeteciler güvenilmeyen kişiler sıralamasında, siyasetçilerin hemen arkasından geliyorlar.

Samsun tüccarları mesela.

30 yıl öncesine kadar Türkiye’deki en güvenilir kişilerdi.

Nasıl nüfusumuz arttıkça, toplumda yazlaşma oluştu.

Samsun’un tüccar sayısı arttıkça o cenahta da kötüler çoğalmaya başladı.

He haliyle, bir kötü örmeğin toplumu karalaması gibi, Samsun tüccarlarına olan güven de azalmaya başladı.

Oysa. İstanbul piyasasında en güvenilir olanlar bizim tüccarlarımızdı.

Ne zaman ki, çekler- senetler patlamaya başladı.

O zaman..

‘’Ne oluyor?’’ denilmeye başlandı.

İşler terine dönü yani.

Kurunun yanında yaşın yanması gibi, aldığına- verdiğine ve borcuna sadık yüzlerce iş insanı da bu durumdan olumsuz etkilenmeye başladı.

Ve fakat

Ekonomist dergisinin, Türkiye’nin satın alma liderleri adı altında yaptığı araştırmada, 50 güvenilir firma temsilcileri arasına bölgemizden 2 firma temsilcisinin ve dolayısıyla iki firmanın listeye girmesi yüreğime su serpti.

Bu firmalardan biri Fahrettin Ulusoy tarafından kurulup, günümüzde oğlu Günhan Ulusoy tarafından yönetilen Ulusoy Un’dur.

Bir diğeri de Gümüşhacıköy ve Merzifonlu bir gurup iş insanı tarafından Gümüşfon adı ile kurulup, ürettiği davlumbaz ankastre ürünlerin üretimiyle yarattıkları Silverline markasıyla anılan firmadır.

Türkiye’den 50 firmanın girdiği satın alma gücü en yüksek firmalar listesinde, 1 milyar 892 milyon liralık satın alma gücüyle Ulusoy Un’un Satın Alma Yöneticisi Seradr Gündoğdu listeye 20 sıradan girmiş.

Silverline bünyesindeki Gümüşgrup’un satın alma yöneticisi Erhan Esen de 512 milyon liralık satın alma gücüyle 50. sırada yer almış.

Güzel bir haberdi.

Eski günlere dönüyor olmanın habercisi gibiydi.

Yüreğime su serpti açıkçası.

Kutlarım.

Ve devamını dilerim.

Kahramanları Unutmamak....
Kahramanları Unutmamak....
Dün günlerden 20 Temmuz’du. Pandemi sürecini yaşadığımız Covid 19 denilen bu bela yüzünden 20 Temmuz’u da gönül rahatlıyla ve de coşkuyla anamadık maalesef. Rütbesiz erinden, generaline kadar 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs’a çıkan ordumuz destansı bir zafer kazanmıştı. EOKA’cı Rum’lar ile Cuntacı Yunan Askerlerinin bir oldu bittiyle gerçekleştirdikleri darbe sonrası, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama girişimleri ordumuzun Barış Harekatı ile engellenmişti. Kıbrıs Türk halkının asimile edilerek yok olmasının da önüne geçilmişti böylece. 20 Temmuz 1974 sabahını hiç unutamam. 16 yaşımdaydım. Kanım deli akıyordu. Rahmetli Bülent Ecevit’in harekatı duyururken "Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz’’ şeklindeki konuşmasını dünkü bir anıymış gibi hatırlarım. Bu vesileyle, Barış harekatında görev almış, gerek şehit olmuş ve gerekse gazi unvanı almış bütün personeli ile daha sonraları ‘Kıbrıs Fatihi’ olarak anılacak zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’i ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı ve dahi tüm hükümet üyelerini minnet ve şükranla yad ederim. Kıbrıs Halkının yok olmaması adına ömrünü halkına adamış olan bir başka kahramanımız olan Rahmetli Rauf Denktaş’ı da, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Mekanları cennet olsun..