bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
GÜNDEM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ
Yazarlar // 14 Eylül 2019 Cumartesi 14:11

İsmail BAŞARAN

Samsun gündeminden çıkıp Türkiye’ye bakalım bugün. Samsun’da hangi belediye başkanı ne yaptı neyi yapmadı diye düşünmekten ayrılıp bakalım Türkiye’de neler oluyor.

İktidar’daki AK Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun sandalyeden düşmesini dolamış diline gündem değiştiriyor da ne hikmetse gelen şehitlerle ilgili pek konuşmuyor, kendisi de “beni cumhurbaşkanı seçin şehit gelmesin” diye verdiği sözleri unutmuş olmalı.

İmamoğlu sandalyeden düştü ancak Erdoğan gibi attan düşmedi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın attan düştüğünü, yanlış oldu atın Sayın Cumhurbaşkanı’nı üzerinden attığını kimse unutmadı daha.

İddialar büyük, hani hedef 21023 deniliyordu ya. Muhalefetin de hedefi 2023 olsa gerek yoğunlaşmalar oraya; kim Cumhurbaşkanı olacak? Erdoğan sandalyeden düşecek mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara'da kadın medya temsilcileriyle bir araya geldi siyasi soruları da yanıtladı. Akşener ‘Anahtar parti’ oldukları için İYİ Parti üzerinden bir takım ittifak hesapları yapıldığını kaydetti. Sonra da ilginç bir iddiada bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’te yeniden cumhurbaşkanı seçilme şansı olmadığını söyledi.

Böylece de tartışma alevlendi. O nedenle mi acaba Diyarbakır’daki şehitler pek de fazla gündem olmadı. Çünkü insanlar yavaş yavaş “Hani şehit gelmeyecekti” diye homurdanmaya başladı.

Yedi şehit, on yaralı, yine yüreklere ateş düştü ancak çocukları paralı askerlik yapanların veya çürük raporu alıp askerden kaçanların umurunda değil herhalde şehitler.

Türkiye’nin geleceğine yönelik Ahmet Davutoğlu’ndan gelen hareket de sürüyor. Davutoğlu partisinden kovulmayı beklemeden istifa etti.

Son yıllarda AK Parti'nin değer, söylem ve politikalardan uzaklaştığını ileri süren Davutoğlu, adaletten kalkınmaya her alanda sorunların baş gösterdiğini iddia etti. Davutoğlu, AK Parti yönetiminin öncelikleri, söylemleri ve politikalarının değiştiğini öne sürdü.

Bunlar AK Parti için çok büyük eleştirilerdir. Yani amaçlarından uzaklaşan bir partinin görevde kalmasının geleceği inşa edebileceği yolunda kaygılar olabileceği de ortadadır.

İddia şu: AK Parti içerisinde iç muhasebe, ortak akıl ve istişare kanallarının tamamıyla kapalı olduğu ve içeride bir dönüşüm imkânının kalmadığı ortadadır.

AK Parti yöneticileri yine bugüne kadar olduğu gibi en iyi yaptıklarını yapmışlardır, gündemi değiştirmişlerdir. Ancak bu kez kazın ayağı öyle değildir. Sandalyenin bir ayağı kırılmıştır sıra galiba tahttan kalkmaya gelmiştir.

 

SADRAZAM’IN KAVUĞU

Sadrazam efendimizin kavuğu

Halkın derdini dinler her sabah mâbeyinde

El pençe divan durup ağlaşırlar

Fukara Ali'ler

Dert küpü olmuş Veli'ler

Hasan'lar, Hüseyin'ler...

On binler

Yirmi binler

Yüz binler...

Velhasıl mâbeyinde her sabah

Halk inler

Kavuk dinler.