bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gözden Kaçırmayalım
Yazarlar // 24 Ağustos 2019 Cumartesi 07:56

İsmail BAŞARAN

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı biliyorsunuz, bilmiyorsanız da buradan öğreneceğinizi umut ediyorum. Neler var neler yok, çocuklarımız torunlarımız neler okuyacaklar bundan sonra.

Yeni Müfredata göre matematik, felsefe ve tarih dersleri seçmeli olurken din kültürü, tasavvuf edebiyatı ve İslam felsefesi zorunlu dersler olarak açıklandı.

Buyurun buradan tayın şimdi. Neden matematikten kaçırılıyor çocuklar da din kültürüne yoğunlaştırılıyor.

Bu derslerde Kur’an’n gerçeği mi öğretilecek, hırsızlık yapmayınız, kimsenin karısına kızına yan gözle bakmayınız, çocuklara istismarda bulunmayanız diye başlayan ve bir dolu ahlaksızlıkların yapılmasının yasak olduğu mu anlatılacak bu derste.

Biz orman yangınlarına yoğunlaştırılırken asıl eğitimdeki değişiklikleri kaçırıyoruz. Bu gibi gündem değiştirme gayretlerinin altında neler yatıyor acaba?

Ormanların yanması unutturulmak mı isteniyor. Nasıl olur da Türkiye'de ormanları söndürecek uçak olmaz, var olanlar da yağ kaçırdıkları için havalanamazlar, bunu açıklayan Orman Bakanı hem de.

Çocukluğunda pilot olduğunu kendi ağzıyla söyleyen Orman Bakanı’na bir soru sormak gerekir “bu uçakların bakımları neden yapılmadı orman bakanlığının yangınları söndürecek uçakları yok mu varsa neden havalanamadı?

Bu söylenenler yalpa n açıklamalar gazetecilerin yazdıkları sayesinde tarihe not olarak düşülüyor. Benden önce tarihe düşülen notlardan birini hem de Cumhurbaşkanlarından birisinin kelamlarını sizlerle paylaşmak istedim, buyurun:

Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel yaptığı bir ziyaretten sonra CHP Genel Merkez binasından çıkıyordu. Cumhurbaşkanını görmek için parti binasının karşısındaki duvarda bekleyen köylü vatandaşlar, Gürsel'i görünce birden alkışlamaya başladılar. Bu arada köylülerden biri, heyecanına yenilerek başladı yüksek sesle bağırmaya:

"Yaşşşaaa aslanların aslanı, paşaların paşası, babaların babası, Büyük Reisicumhurumuz, Sayın Gürsel Paşamız, Generalimiz, Kumandanımız, babamız bin yaşşaaaa... Bravoooooooo!"

Gürsel, gözlerini hafifçe kısarak sesin geldiği tarafa baktı. Sonra da yanındaki gazeteciye dönerek fısıldadı:

"Amma da palavra sıkıyor, değil mi?"

Sizlere bir de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemlerde Çayeli’nde konuşurken “Ben çevreciyim, benim hükümetim de çevreci, bu milleti seviyorsak kimse bu milletin önüne takoz olmasın” demişti.

Aradan yıllar geçti, şimdi milletin önüne takoz konuluyor, ormanlarımız yanıyor Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki görüşlerini ve uçaklarla ilgili iddialar konusundaki görüşlerini merak ediyorum da…

GÜNÜN SÖZÜ

Sen kendinle başa çıkamayınca, senin gibi aciz düşmana kim ehemmiyet verir? (Şiraz'lı Sâdi)