bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gönüle  Değil Cebe Dokunuyor
Yazarlar // 15 Ekim 2019 Salı 23:27

İsmail BAŞARAN

Seçim meydanlarındaki mitinglerde cadde ve sokaklarda esnaf ziyaretlerinin bazılarında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile karşılaşmıştım. Vatandaşla konuşurken “Gönül Belediyeciliği” yapacaklarını ve vatandaşın gönüllerine dokunacaklarını söylemişti.

Ben de acaba ne demek istiyor kendisinden önceki AK Parti’li belediye başkanları gönüllere dokunmamışlar mı demek istiyor diye aklımdan geçiriyordum. Demir meğer başka bir şeyler söylemek istiyordu, bir taraftan kendisinden önceki belediye başkanlarını, ki bunlar kendi partisindendi, eleştiriyordu.

Oysa geldiği ve koltuğa oturduğu günden beri Mustafa Demir vatandaşın gönlü yerine cebine dokunuyor. Hem de ne dokunuş elini vatandaşın cebine sokmuş bir türlü de çıkarmıyor.

Önce içme suyuna zam yapıldı, ardından sayaç okuma bedeline zam geldi. Toplu taşıma zamlandı, vatandaş sesini çıkarmadıkça zamların arkası kesilmedi. Şimdi de parkomat ücretleri zamlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi içme suyuna ve sayaç okumaya yapılan yüksek zammın ardından tramvay ve halk otobüslerine 'zam yağmuru' devam etti. Kaldırılacak denilen Parkomat ise zam sırasına girdi.

Oysa seçim öncesi ne sözler verilmişti, parkomat kaldırılacaktı, kaldırılma bir yana zamlandı, uyan ey Samsunu, gelen gideni atıyor herhalde. Başımıza ne geliyorsa söylenenlere düşünmeden inanmamızdan geliyor işte bu nedenle de sonuçlarına istemeden de olsa rıza gösteriyoruz.

 

VE BİR SES YÜKSELDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin zamlarına karşı bir ses yükselten oldu sonunda.

Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, Samsun'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapılmasına tepkisini gösterdi.

Samsun'da elektriğe, doğalgaza ve suya zam yapıldığını hatırlatan Yaktı, "Dar gelirli insan ne yapsın. Bu kadar insanların üzerine gelinmez ki! Yeter artık. Bu vicdansızlıktır "dedi.

Bu da bir başlangıçtır elbet de diğer sivil tolum kuruluşları ne yapıyorlar, vatandaşın derdi onları hiç mi ilgilendirmiyor?

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Delavigny)