bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gıcığa Dikkat
Yazarlar // 29 Aralık 2021 Çarşamba 17:48

İsmail BAŞARAN

Corona denilen hastalığın son varyantının ortaya çıkmasından sonra ölümler artmaya başlayınca maalesef sokaktaki vatandaşların dikkatleri dağıldı. Kimsenin hastalığı taktığı yok, herkes iç içe dolaşıyor.

Bu dikkatsizlik te tehlikeyi günden güne büyütürken ölüm sayıları artıyor. Samsun’da İl Sağlık Müdürlüğü veya Valilik bu konuda acaba neden açıklama yapmıyorlar ve sokaklardaki denetimleri artırmıyorlar, insanların hastalığın bu varyantıyla can vermesi mi bekleniyor?

Sağlık Müdürlüğü ve uzmanlar gırtlaktaki gıcığa dikkat çekerlerken salgının sadece gıcıkla önlenebileceği düşüncesinin yayılması da rehavete sürüklediği gibi Samsun’u salgın listesinde üst sıralara taşımayı sürdürüyor. Ne yapılmalı, önce maske mesafe ve temizliğe dikkat edilmeli. Ardından da kalabalık yerlerde vakit geçirilmesi azaltılmalıdır.

Samsun Valiliği, Samsun’da bu yeni varyantın yol açtığı durumu vatandaşa gerçekleriyle anlatmalıdır. Yoksa durum içinden çıkılmaz hal alacak ve o zaman da bugün kulağının üstüne yatanlar suçlanacaktır. Kimseyi suçlamak gibi bir derdim yok, ancak gördüğün gerçek ne maskeye, ne de mesafeye dikkat edilmediğidir.

Samsun’daki toplu taşıma araçlarının başında gelen Hafif Raylı sistemde insanların içiçe oturmaları veya ayakta burun buruna bulunmaları hastalığın yayılmasında rol oynayacaktır. O nedenle Hafif Raylı Sistemde oturma ve ayakta durma kuralları yeniden düzenlenmelidir.

İnsanların içiçe oturmaları ve bulunmaları önlenebilir, vagonlardaki yolcu sayısı azaltılabilir, tren sefer sayıları artırılabilir. Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne de büyük iş düşmektedir. Salgının bu varyantından yara almadan kurtulmanın yolu da budur elbette.

Eğer boğazında gıcık tabir edilen rahatsızlık olan varsa vakit geçirmeden en yakın sağlık ocağına veya hastaneye giderek testlerini yaptırmaları gerekmektedir.

HÜKÜMET EMEKLİYİ DÜŞÜNMELİ

AK Parti ilgililerinden emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili açıklamalar geliyor da ben bir emekli olarak maaşıma ne kadar zam geleceğini henüz bilmiyorum, neden acaba?

Emekliler de en az yüzde elli oranında zam talep ettiklerini dillendirirlerken bu rakamın altında kalacak zamlar, sandık ortaya çıkınca Hükümetin karşısına duvar gibi çıkacaktır. O zaman verilecek zamlar da “Aldatmacadan” ileri gitmeyecektir. Zamları bugün vermeyenler bunun sonucuna da katlanmalıdırlar. CUMHUR İttifakı bileşenlerinin vatandaşı, özellikle de emeklileri ne kadar düşündükleri ortaya çıkınca yükselecek sesler sandığın ortaya çakmasını erkene alamaz her geçen gün de ötelenmesine yol açar. Bu ötelenme de vatandaşın sesini daha çok yükseltmesine ve İktidarın zor durumda kalmasına neden olur.

GÜNÜN SÖZÜ
Gözyaşlarının rengi aynıdır.