bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Geri Adım Neden Yok?
Yazarlar // 18 Kasım 2021 Perşembe 09:11

İsmail BAŞARAN

Samsun’da su fiyatları konusunda yasanın aldığı karara Samsun Büyükşehir Belediyesi neden uymuyor? Büyükşehir Belediye Başkanı ve SASKİ yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi Meclisinin bazı üyeleri kendilerini yasaların üzerinde mi görüyorlar?

Bugün yasaya karşı direnenler arkalarında kimin veya kimlerin olduğunu sanıyorlar veya kime güveniyorlar? Bu tür uygulamalar iktidardaki CUMHUR İttifakı Partileri yarın zor durumda bırakacaktır. İşte o zaman o meclis üyeleri bugün yaptıklarından pişman olacaklarına bugünden yasaların kararlarına uyabilseler de zorda kalmasalar.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu “karara uymazlık” inadı yarınki seçimlerde karşılarına çıkacak ve oyların düştüğü görüldüğünde “günah keçisi” ilan edileceklerdir. Cumhur ittifakı o nedenle karları alırken yarını da düşünmeliler, bugün yanlarında olanları yarın yanlarında bulamadıklarında seslerini çıkarmasınlar. Hiç kimse yasaların üzerinde değildir. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı ne de meclis üyeleri. Alınan kararın uygulanmasından hem başkan hem de meclis üyeleri sorumludur. Uygulanmamasının da cezası olacaktır elbet, bugün veya yarın bu ceza uygulanır.

Yargının aldığı karar “geri atmak veya atmamak” değildir, kararı uygulamamak yasalara uymamak anlamı yani yasasızlık yani bir bu iktidarın yasalarını ve kararlarını tanımıyoruz anlamı taşımaktadır. Böyle bir dik başlılığın İktidardaki CUMHUR İttifakı’na yapılan bir başkaldırı değimlidir? Karara uymamak, CUMHUR İttifakı tarafından çıkarılan yasalara uymamak değimlidir?

Meclis üyeleri, karara uymama kararıyla hem AK Parti Genel Başkanı’na hem de MHP Genel Başkanı’na karşı geldiklerini anlayamamış burumda kaldıklarını idrak edememişler midir? Körü körüne biat etmenin sonucu yasalar karşısında yarın sorulacaktır.

AKP’NİN OYLARI DÜŞÜYOR MU?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik konularda anketleri yaptırıp duruyordu sadece parti genel başkanıyken, mutlaka şimdi de yaptırıyordur. Eskiden sonuçları kamuoyuyla paylaşırdı çünkü ileride olduklarını paylaşmak da bir algı yönetimidir. Farkındaysanız AK Parti ve Cumhur İttifakı ortağı MHP’den son zamanlarda bir anket yaptırılıp yaptırılmadığı belli değil, belki de oylar düştüğü için paylaşılamıyordur.

Bırakın kamuoyu yoklamasını bu hayat pahalılığı karşısında AK Parti ve MHP’nin vatandaşa hal hatır sormaya gitmeye bile cesaret yok, öyle sanıyorum ki bu ittifakın milletvekilleri bile halkın arasına katıldıklarında nelerle karşılaşacaklarını biliyorlar. Bu duruma bakılırsa oylar da düşüyor denilebilir elbette.

Oyların düşmesi önümüzdeki seçimleri zora sokar mı? Elbette sokar, çünkü pahalılıktan bıkmış insanların bunduğu, insanların burunlarından soluduğu Türkiye’de bindirilmiş birliklerce oluşturulan kalabalıkları gören liderler bile gerçeğin bu olmadığını anlıyorlardır. Kalabalıkların nasıl olduğunu bilenlerden birisiyim. Hayatım fotoğraf makinesinin vizöründen bakmakla geçti, halen de bakıyorum. Meydanların nasıl kalabalık nasıl boş gösterileceğini ve algı operasyonu yapılacağını bilirim. O nedenle kimse kimseyi kandırmasın, vatandaşı kandırdıklarını sananlar aslında kendilerini kandırıyorlardır.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ, şeker fiyatlarına yüzde 25'lik zam yaptı. Böylece kristal şekerin KDV dâhil fiyatı 5,3055 lira olarak belirlenirken, 50 kilogramlık çuval fiyatı da 212 TL'den 265,28 TL'ye çıktı. Böylece de vatandaşın ağzının tadı tamamen kaçtı. Böyle bir durumda, yani hayat pahallıyken iktidar ortalığa çıkabilir mi, çıkamaz. Artık AK Partili bazı arkadaşlar bile konuları konuşmaktan kaçıyorlar.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta hiç kimseye güvenme, beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.