bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gerçekler ve Yasaklananlar
Yazarlar // 14 Kasım 2019 Perşembe 22:34

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de gazeteler eskiden “Yazıyor” diye bağıran çocuklar veya yaşlılar tarafından satılırdı, ben o günleri yaşayanlardanım. Bazı gazetelerin başlıkları da söylenir vatandaşın alması özendirilirdi. Bu sistem daha sonra aboneliğe ardından da bayi satışlarına döndü.

Yıllar böyle geçti, darbeler oldu, o dönemlerde gazeteler bazı gerçekleri yazamaz oldu, gerçekleri yazanlar da cezaevlerini doldurdu.

Ardan yıllar geçti bu günlere gelindi, söylemler ve gerçekler birbirlerini tutmamaya başladı. İktidarın açıkladığı rakamlar ile çarşı pazardaki tüketim maddelerindeki rakamlar birbirlerini tutmamaya başladı.  Ve önceki gün ne oldu biliyor musunuz, haberiniz var mı?

Yoksa öğrenin Hazine ve Maliye Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye ekonomisi üzerinde algı oluşturmaya çalışanlara karşı hukuki süreç başlatılacakmış. Neden, vatandaşın gerçekleri öğrenmemesi ve sadece TV’lere çıkıp bazılarının söylediklerine inanılması için mi?

Vatandaşların söyledikleri algı operasyonu oluyor da iktidar kanadından yapılan açıklamalar Türkiye ekonomisinin uçuşa geçtiği yolunda algı operasyonu değil mi?

Ekonominin düzlüğe çıktığını söyleyenler acaba çarşı Pazar alışverişlerini kendileri yapıyorlar mı,  pazardaki fiyatlardan haberleri var mı, hamsinin bile kaç liradan satıldığını biliyorlar mı?

Daha da önemlisi ekonominin iyi olduğunu söyleyen iktidar siyasetçileri bunlara inanıyorlar mı? Kafam rahat, en azından gerçekleri yazmıyorsun diye bana gönül koyan yok. Bir soru iktidar neden böyle bir karar aldı?

 

SÖYLEYENE DEĞİL SÖYLETENE BAKIN

Samsun Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili, Hasan Uzunlar, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'e facebook hesabındaki alıntı paylaşımlarla ağır hakaretler yağdırdı. Atatürk'e 10 Kasım için 'Korna ile anılan tek kişisin' diye çirkin paylaşımlar yaptı. Neymiş Fatiha ile anılmamış da korna ile anılmış.

İnsanların Fatiha okuyup okumadıklarını nerden biliyorsunuz ki? İlle de sizin gözün gözünüze ve kulağınıza mı sokmak gerekir. İnsanlar dinlerini kendileri için yaşarlar başkalarına hava atmak için değil artık bunu öğrenseniz ha. Gerçek dindarlar “Başkaları görsün” diye ibadet etmezler.

Bugün Atatürk’e saldıranları yarın Atatürk sevgisi ile ortaya çıkacaklarını da göreceğiz…

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Delavigny)