bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gerçekler Acıdır
Yazarlar // 28 Şubat 2018 Çarşamba 22:20

İsmail BAŞARAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz'ü sosyal medya platformu olan twiter'de engellemiş.

Bu engellemenin nedenini ise Tufan Akcagöz, "Muhalefete tahammülleri yok” diye açıklamış.

Akcagöz haklı mı acaba, Milletvekili Karaaslan gerçekten muhalefete tahammül edemiyor mu? Ediyordur da asıl olan gerçeklerin acıttığıdır. Sayın Vekil, canının acımaması için engellemiş olmalıdır.

Oysa yapılması gereken engellemek değil, söylenenlerin yazılanların gerçek olup olmadığının açıklanması ve eğer gerçekse sorunun giderilmesi yolunun seçilmesi değil midir?

Ben buradan ders verecek değilim de siyaset tahammül meselesidir. Vatandaşın sesinin neden yükseldiğini araştırıp çözüm aramaktır. Sadece aramakla kalmayıp da çözüme kavuşturmaktır.

Bunu iktidar ne kadar yapıyor bilemiyorum. Sayın Karaaslan 2018 yılının ilk gününden itibaren akaryakıta kaç kez zam geldiğini ve fiyatların kaça yükseldiğini biliyordur sanırım.

Peki, akaryakıta bu kadar zam gelirken, çiftçiye verilen destek ne kadardır? Oranlar yeterli midir, yetersiz midir?

Gerçekler acıdır Sayın Vekil, tekrar edildikçe de derin yaralar bırakır, bir türlü kabuk bağlamaz, dikkate alınırsa.

Sayın V vekil Samsun’u ve insanların dertlerini takip edecekse, yandaşlarını değil de muhalefeti izlemelidir aslında.

Karaaslan benzine 11 kuruş zam gelmesi konusunda ne diyecek?

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) internet sitesinde yer alan duyuruda, "28 Şubat 2018 Çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 9-11 kuruş fiyat artışı beklenmektedir" denildi.

Bu zamları vatandaş ödüyor. Bazılarının araçlarında kakılan petrolleri ise vatandaşın bütçesi karşılıyor.

 

KİTAP FUARI

Samsun’da 20-25 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Karadeniz 4. Kitap Fuarı'nı bu yıl 183 Bin 930 kişi ziyaret etti.

Samsun'da TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Karadeniz 4. Kitap Fuarı, 25 Şubat Pazar akşamı ziyaretçi rekoruyla kapılarını kitapseverlere kapattı.

O rekor rakamlarının içinde bendeniz de bulunuyordu. İki gün üst üste gidip dolaştım, alışverişler de yaptım.

İlginçliklerle de karşılaştım. Genç yazarların olması, üniversiteli girişimcilerin stantlarda görev alıp ürettiklerini tanıtması görülmeye değerdi gerçekten. Konuşmalar da ilgiyle izlendi.

Ancak öyle bir garabet vardı ki yürekler acısı.

Fuar alanına gidebilmek için hafif raylıdan inenler yolun kenarındaki yaya geçidinden değil de trafiğin aktığı yerden geçmek zorunda kalıyorlardı.

Çünkü bir plansızlık nedeniyle fuar alanının yanındaki kapalı salonun bir bölümü o yaya yolunu kapatıyordu.

Bunu kimin ne amaçla yaptığını bilmiyorum, araştırılıp düzeleceğini de umut etmek istiyorum.

Ah şu plansız ve programsız işlerimiz, vatandaştan alınan vergilerle ne hatalı işler yapılıyor ve sonradan düzeltiliyor, yani vatandaşın vergileri aynı iş için iki kez kullanılıyor. Bunu planlayanlar ve gerçekleştirenlerin de yanına kar kalıyor.