bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gerçekler Acıdır
Yazarlar // 2 Mart 2022 Çarşamba 23:15

İsmail BAŞARAN

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantıda Halkın kendilerinden memnun olduğunu açıklamış. Bu söylemine gerçekten inandım, çünkü ağzından çıkmış bu ifadeler. Ancak halk gerçekten memnun muymuş kendilerinden, işte buna inanmıyorum. Halka gidip sormuşlar mı, bir anket mi yapmışlar, yaptıysalar anketi Samsun’u hangi bölgelerinde yapmışlar. Gelip bana sorsaydı anketörler "Memnun değilim" derdim. Benim gibi yüzlerce hatta binlerce insan bulabilirdiler.

Esnaf dertli, vatandaşın büyük bölümü dertli bu dertler yapılan zamlardan kaynaklanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşın dertli olduğunu öğrenmiş olmalı ki bazı vergilerde indirimlere gidildiğini böylece fiyatların aşağıya çekildiğini açıkladı. Aslında yapılması gerekenler, indirimler vatandaşa zamlar yapılmadan gerçekleştirilmeliydi ki şimdi yürürlüğe giren durum yaraya merhem olmalıydı.

Hayat şartları normal diye akaryakıt, elektrik ve doğalgaza bindirim yapıldı, vatandaş sesini yükseltince de indirime gidildi. Kısaca iktidar beni yine kandırdığını sandı. Madem indirim yapılacaktı, bindirildikten sonra değil zam yapmadan indirim yapılsaydı da belki yaraya merhem olurdu. Evet, gerçekler acıdır ve de acıtır. Bugün vatandaşın canı yanıyor, yarın iktidarın canı sandıkta yanabilir.

SAVAŞIN CEBİMİZE YANSIMASI

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş Türkiye’de vatandaşın cebini olumsuz etkilemeye başlıyor. İlk olarak buğday fiyatları yaptırım haberleriyle sıçradı, bu da ekmeği zamlı yiyeceğimiz anlamına geliyor.

Rusya'ya yönelik yeni ilave ekonomik yaptırımların açıklanmasının ardından tarımsal emtia fiyatlarında hızlı yükselişler yaşandı. Chicago'da buğday vadelileri yüzde 9'a varan yükseliş kaydetti. Rusya'nın Ukrayna saldırısı Piyasalarda tarım ürünleri özellikle de buğday fiyatlarının yükselmesi, ürün tedarikinde Türkiye'yi zora sokarken vatandaşın cebine de olumsuz olarak yansıması kaçınılmaz olabilir. Özellikle un ürünleri mamullerinde artışlar bekleniyor, bu da masasında porsiyon sayısı ve haliyle de ekmek sayısı azalacak.

İşin kötüsü Karadeniz bölgesinde mısır ekmeği de mısır üretimindeki azalma yüzünden düşme eğilimi göstermeye başladı bile. Bir savaşın bölgeyi getirdiği durum ortada, vatandaş günlük alıp günlük tüketiyor, parası olmadığı için de evinde temel gıda maddeleri konusunda stok yapamıyor. Türkiye’de vatandaşı asıl üzecek olan da doğalgaz fiyatlarına gelmesi muhtemel artışlarıdır.

Eğer havalar soğukken Hükümet doğalgazda fiyatları yukarıya doğru ayarlarsa işte o zaman işimiz kötü olacak.

GÜNÜN SÖZÜ
Siyasette, doğru her zaman biraz geç söylenir. (Yahya Kemal Beyatlı)