bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gerçekler Acıdır, Kimse Yemez
Yazarlar // 30 Aralık 2020 Çarşamba 16:10

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ankara'dan döndü belediyedeki yolsuzluk iddiaları üzerine acilen Ankara’ya çağırılmıştı. Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın rüşvet iddiasıyla tutuklanmasının ardından olmuştu bu çağrı. Başkan Demir de geri döndükten sonra bir açıklamada bulunmuştu. Başkanı Demir, görüşmeleri ile ilgili bilgi paylaştı.

Ne yapmış Ankara’da: Neymiş Büyükşehir’in projeleri görüşülmüş. Eğer sadece projeler görüşüldü ve yolsuzluk iddiasıyla ilgili görüşme yapılmamıştı bunun altında ne aramak gerekir? Bana sorarsanız, ben öncelikle “Nedir bu yolsuzluk iddiaları” diye sorardım. Sonra da gerçekleri bir de Başkan Demir’den dinlerdim. Kısaca sızan haberlere bakılırsa o yolsuzluk iddiaları kimsenin umurunda olmamış, yani kısaca adı geçen belediyelerde yolsuzluk gibi bir durum yokmuş. Bu tutum Belediyelerde işlerin tıkırında olduğunun göstergesi mi? Ne yani şimdi yolsuzluk iddiaları yalan mıydı?  Bunu anlamanın tek yolu vardır. Bu kişi ve yakın ailesinin göreve gelmeden önce ne kadar mal varlığı vardı, hesaplarında ne kadar nakit bulunuyordu, mal satılmış mıydı, aldığı maaşla para biriktirebilir miydi? Sorular, daha da artırabilir. Ancak var mı böyle sorula sorabilecek cesaret, soruyu soracak olanlarda. Yoktur, çünkü Belediye adı geçen Belediyeler AK Parti’li.

 

SEFALET ÜCRETİ

Son bir yılda yumurtanın fiyatı yüzde 76, domatesin fiyatı yüzde 68, kuru soğanın fiyatı yüzde 38, mercimeğin fiyatı yüzde 67 artarken, her zaman halkın yanında olan iktidar yine halkın yanında olduğunu gösterdi! Hükümetin açıkladığı asgari ücret yüzde 21 olarak artırıldı. Samsun CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu açıklanan asgari ücreti “sefalet ücreti” olarak dile getirdi.

Evet tam da gerçeği söyledi Sayın Hancıoğlu. Bu konuda iktidar milletvekillerinin aykırı görüş beyan etmeleri mümkün değil elbette, çünkü sonunda parti disiplin kuruluna gönderilmek de var. Bu da, bundan sonra aday gösterilemezsiniz korkutmacası var.

Asgari ücret açıklanacaktı ya, masada sadece bakanlar falan değil işveren temsilcisi de vardı, peki bu sırada işçi temsilcileri neredeydiler, sefalet ücretinin açıklanmasını mı bekliyorlardı?

Halkın arasında olmayanlar, bakan olmayı Demokles’in kılıcı gibi vatandaşın ensesinde tutanlar mutludur herhalde. Sözüm ona vatandaş enflasyona ezdirilmeyecekti, ezdirilmedi de, rakamlara bakılacak olursa artık suyu çıkarılmaya başlandı. Ancak şu unutulmasın sakın vatandaşa tünelin ucundaki treni göstermeyenler ve altında kalmalarına yok açanlar da seçim treninin altında kalabilirler.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sevmediğin insanlara borç ver. Ömür boyu yüzlerini görmezsin.