bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gerçek Olmayan Gündem
Yazarlar // 27 Nisan 2019 Cumartesi 12:13

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de iktidar tarafından son yıllarda gerçek olmayan gündemler yaratılıyor, vatandaşın dikkati o gündemlere yoğunlaşınca hayat pahallılığı artıyor, geçim standardı azalıyor yani politikayla uğraşan vatandaş günden güne fakirleştiğinin farkına bile varmıyor.

Durup dururken nereden çıktı şimdi bu demeyin sakın. Gezmekte olan akıl sonunda başa döndü.

Politika nedeniyle, sesini çıkaramayanlar konuşmaya başladı. Aklı başına gelenlerden birisi de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu oldu. Murzioğlu bakın ne dedi.
“Kısa vadede pek çok seçim yaşadık. Bundan sonraki dönemde ana gündem maddemiz Türkiye'nin kalkınma hedeflerine hizmet etmek olmalı. Gündemimiz ekonomi olmalı.”

Sayın Murzioğlu seçim sırasında sesini çıkaramayanlardan mıydı ki seçimden sonra konuşmaya ve açıklamalar yapmaya başladı?

Türkiye seçim ortamındayken Samsun’da ticaret ve sanayi düzgünüydü ki o zaman sesler soluklar çıkmıyordu. Yine hayat pahallılığı vardı, yine vatandaşın alım gücü dibe vurmuştu, yine üretim azalmış işsizlik çoğalmıştı. Bu tür açıklamaların önümüzdeki günlerde artmasını bekliyorum. Çünkü artık iş çevreleri de Türkiye’nin gerçeklerini görmeye başlamış gibi.

İşte bu gerçekleri gizleyebilmek için iktidar gerçek olmayan gündemlerle vatandaşı uğraştırıyor. Yumruklar atılıyor, yumruk atanlar hakkında methiyeler diziliyor. Türkiye’ye korku imparatorluğu kurulduğu için, insanlar sorgusuz sualsiz cezaevlerine atılıyor. Ahlaksızlık tavan yaparken ekonomi dibe vurmuş yandaşların umurunda bile olmuyor.

Samsun’daki ekonomi de Türkiye ekonomisi gibi. Vatandaş ucuz et alabilmek için kuyruklara giriyor, tencereler zor kaynıyor çünkü insanlar doğalgaz fiyatlarından bıkmış halde. Esnaf siftah yapmadan dükkân kapatmak durumunda kalıyor da kimse Meclis’in kapısına gidip yazar kasa fırlatmıyor iktidara. Hesabın iktidara sorulması gerektiği Türkiye’de Ana Muhalefet Partisi lideri linç edilmeye çalışılıyor.

Türkiye o yumruğu konuşurken yine ekmeğe zam geldiğini, Türk Lirasının dolar karşısında değer kaybettiğini anlamıyor bile.

 

İKRAMİYE NE ZAMAN?

Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi 1000’er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı.

Bu verilecek mi verilmeyecek mi bilemiyorum da bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Haziran tarihlerinde. 3 Haziran arife günü. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor.

Bayram ikramiyesi ne olacak sorusu akla geliyor. Emekliler 1000 liralık bayram ikramiyesinin mayıs sonuna kadar ödenmesi bekliyor. Türkiye Sünni gündemlerden çıkıp gerçek gündemlere dönmeli.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dili yalancı olanın kalbi doğru olmaz. (Hz.Ali)