bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gerçeği Anlatın
Yazarlar // 21 Şubat 2023 Salı 22:45

İsmail BAŞARAN

Türkiye deprem gerçeğiyle çalkalanıyor. Can kayıpları var, yıkılan evler, binalar ve bu binaların altında kalarak can veren insalar var. Samsun’da dolgu sahaları var mı, var. Bu sahalarda binalar yapıldı mı yapıldı. Bu binalar tehlike saçıyor mu? Bunu ilgililer bilir de benim bildiğim ve gördüğüm dolgu alanı olup da üzerinde binalar olmayan yerlerden tehlike saçmayan yok denecek kadar azdır.

Samsun’da çok uzun bir sahil var, bu sahillerde düne kadar kum doluydu bugün binalar doldurdu oraları. Yüksek binalar var kumların üzerinde. Yıkılabilir mi, yıkılır elbet. Can kaybı olur mu olabilir. Suçlusu kim olacak o zaman? O bölgelerde inşaat izini verenler olacak suçlu. Ölenler veya yaralananlar ise Samsun’da yaşayan insanlar olacaklar.

Bu aksaklığın önüne geçebilmenin tek yolu var. Samsun’da Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri bir araya gelip toplanmalıdır. Bu toplantıda teknik insanlar bulunmalı ve Samsun’un neresinde hangi yükseklikte binalar yapılabileceği araştırılmalı ve karar verilmelidir. Samsun’da denizin kenarında değil adeta içinde tam da kumun üzerinde çok katlı bina var otel yapıldı. O bina yapıldı da hangi ölçüde sağlam bir zemin üzerinde kuruldu bina?

Bu ve benzeri yerlerdeki konut yapımının önüne geçilmelidir. Yarın bir sıkıntıda kimse hesap veremez, olan vatandaşa olur. Samsun’un çeşitli bölgelerinde on veya yirmi katlı binalar yükselmeye başladı. Deniz kenarlarında kumların üzerinde yapılan binalar çoğalıyor. Sadece merkezde değil deniz kenarındaki ilçelerde de benzeri aksaklıkları görmek mümkün. Bu bölgelerde yarın neler olabileceği yolunda gerçekleri vatandaşa anlatmak şarttır. Bu gerçeklerin vatandaşa anlatılması gerekir. Gerekir ki vatandaş da oralarda konut yapmasın ve oturması. Farkında mısınız, kaç ilde kaç bina yıkıldı ve kaç canımızı kaybettik. Samsun büyüyor, dolgu sahalarında büyüyor. Büyüdükçe de tehlike artıyor. Sahilde yapılan binaların en fazla üç katı geçmemesi gerekmektedir. Daha fazlası tehlike saçmaktadır.

 

ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR?

Yapıldığından beri aksaklıklarda gündeme gelen Samsun 19 Mayıs Stadı yine çatlaklıklarıyla gündeme geldi. Stadın ve zeminin yer yer çatlaması korku yaşatırken Stad’da dolgu sahasında olması nedeniyle tehlike oluşturacağı anlatılıyor. Milyon liralarla yapılan stadın zemin ve hava sirkülasyonu açısından kötü durumda olması çanların orada futbol oynayan ve karşılaşma izleyen futbolseverler için tehlike oluşturuyor.

Hangi kafayla şehir içinde stadın millet bahçesi yapılıp vatandaşa çay verilir duruma gelmesi ve kek dağıtılması aymazlığı yarınki suçluları bugünden gözler önüne sermektedir. 

GÜNÜN SÖZÜ

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.